Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα για Ρόδρι: Ρήξη χιαστών και τέλος η σεζόν

Ο Ρόδρι μετά τον τραυματισμό του - Φωτ. IMAGO

Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα για Ρόδρι: Ρήξη χιαστών και τέλος η σεζόν

Κώστας Τόπας 12:40 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 25.09.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο Ρόδρι υπέστη ρήξη χιαστών και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε ότι ο αστέρας της ομάδας, Ρόδρι υπέστη ρήξη χιαστών στο ντέρμπι της με την Άρσεναλ (2-2) με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ισπανός διεθνής μέσος ταξίδεψε αστραπιαία στην πατρίδα του για να επισκεφτεί ειδικούς μετά από τον τραυματισμό που υπέστη στο ματς με τους Λονδρέζους (αποχώρησε στο 21') και σύμφωνα με την πρώτη διάγνωση, η χρονιά έχει τελειώσει για αυτόν.

Η «ζημιά» με Ρόδρι, το εξωφρενικό καλεντάρι για τους παίκτες και η απεργία
REST OF THE WORLD

09:18 - 25.09.2024

Η «ζημιά» με Ρόδρι, το εξωφρενικό καλεντάρι για τους παίκτες και η απεργία

Ο Ρόδρι υπέστη ρήξη χιαστού στο γόνατο μια εβδομάδα αφού είπε ότι οι παίκτες είναι κοντά στο να απεργήσουν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχή επιβάρυνσή τους, λόγω της συνεχούς αύξησης των αγώνων. Η επόμενη κίνηση της FIFPro.

Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε και η Μάντσεστερ Σίτι την Τετάρτη (25/09) με επίσημη ανακοίνωσή της, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιεί ακριβώς την ημερομηνία της επιστροφής του Ρόδρι στα γήπεδα.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Ρόδρι υπέστη ρήξη χιαστών στο δεξί του γόνατο. Ο τραυματισμός υπέστη κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της ισοπαλίας 2-2 αυτού του Σαββατοκύριακου με την Άρσεναλ στην Premier League. Ο μέσος ταξίδεψε στην Ισπανία για να ζητήσει ιατρική συμβουλή αυτή την εβδομάδα, μετά τις αρχικές δοκιμές στο Μάντσεστερ.

Η αξιολόγηση παραμένει σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί η πλήρης έκταση του τραυματισμού και η αναμενόμενη πρόγνωση. Όλοι στον Σύλλογο του εύχονται ταχεία ανάρρωση».

Ο τραυματισμός του Ρόδρι είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς ήταν καθοριστικός για την επιτυχία τους τις τελευταίες σεζόν. Από τότε που έφτασε στον σύλλογο πριν από πέντε χρόνια, ο Ρόδρι έχει πραγματοποιήσει 260 εμφανίσεις και έχει κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα και το Champions League.

Σκόραρε το νικητήριο γκολ καθώς η Σίτι κατάφερε να επικρατήσει της Ίντερ με 1-0 στον τελικό του Champions League πέρυσι και να σηκώσει την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά». Ο Ρόδρι κέρδισε επίσης το Euro με την Ισπανία τον Ιούλιο, και είναι ένας από τους κορυφαίους διεκδικητές για να σηκώσει τη φετινή Χρυσή Μπάλα.

Αλλά τώρα είναι έτοιμος για μια μακρά περίοδο στο περιθώριο μετά τον καταστροφικό τραυματισμό του. Η Σίτι συμμετέχει σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατα διευρυμένου Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων που πρόκειται να διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι. Ο Ρόδρι μπορεί να επιστρέψει εγκαίρως για αυτό το τουρνουά, αλλά φαίνεται απίθανο να παίξει κάποιο ρόλο στην υπεράσπιση του τίτλου του ή να προσπαθήσει να κερδίσει ένα άλλο ευρωπαϊκό τρόπαιο.