Ρόντρι, Τερ Στέγκεν, Εμπαπέ: Τρεις τραυματισμοί σε πέντε μέρες που κοστίζουν... ακριβά
i

©imago

Ρόντρι, Τερ Στέγκεν, Εμπαπέ: Τρεις τραυματισμοί σε πέντε μέρες που κοστίζουν... ακριβά

Νεφέλη Μπισμπίκη 17:03 - 25.09.2024

Τρεις τραυματισμοί σε μόλις πέντε μέρες, σε τρεις από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η απουσία των Ρόντρι, Τερ Στέγκεν και Εμπαπέ, θα κοστίσει σίγουρα στις ομάδες , το μόνο που δεν γνωρίζουμε απόλυτα είναι το πόσο.

Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, βρέθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα απροετοίμαστες και αντιμέτωπες με το μέλλον τους χωρίς τους σημαντικότερους παίκτες τους. Δύο σοβαροί τραυματισμοί έγιναν την περασμένη Κυριακή για Ρόντρι και Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, ενώ για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Κιλιάν Εμπαπέ είναι μικρό το κακό. Αλλά δεν παύει να είναι μία σημαντική απώλεια.

Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε η Μάντσεστερ Σίτι, ήταν η απώλεια του Ρόντρι. Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες εβδομάδες οι «πολίτες» ήθελαν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τον Ισπανό στην ομάδα επεκτείνοντας το συμβόλαιό του, με τον ίδιο μάλιστα να θέλει να παραμείνει. Τώρα όμως που δεν τους απασχολεί αυτό, είναι σαν να μην τον έχουν, μετά τον τραυματισμό του την Κυριακή κόντρα στην Άρσεναλ.

Πλήγμα για τη Ρεάλ: Ο Εμπαπέ μένει εκτός για τρεις εβδομάδες!
LA LIGA

14:48 - 25.09.2024

Πλήγμα για τη Ρεάλ: Ο Εμπαπέ μένει εκτός για τρεις εβδομάδες!

Τα χειρότερα επιβεβαιώθηκαν για τον τραυματισμό του Κιλιάν Εμπαπέ, καθώς ο Γάλλος αστέρας υποφέρει από μυϊκό τραυματισμό στον μηριαίο δικέφαλο του αριστερού ποδιού και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράση για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Η φάση δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, καθώς ο Ρόντρι προσπαθούσε να ξεφύγει από τον αντίπαλό του, ένιωσε έναν οξύ πόνο στο γόνατο και μόνο από τις εκφράσεις του, φαινόταν πως είναι σοβαρά τα πράγματα. Ο 28χρονος υπέστη ρήξη χιαστού και πρόκειται να λείψει μεγάλο διάστημα. Ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι να έχει να λύσει έναν γρίφο σχετικά με τον αντικαταστάτη του. Αλλά και να σκεφτεί πως θα μπορέσει να επιβιώσει η ομάδα του, τόσο στην Premier League, όσα και στα υπόλοιπα κύπελλα και διοργανώσεις.

Την ίδια μέρα, σε ένα άλλο πρωτάθλημα ,στη La Liga, η Μπαρτσελόνα μπορεί να συνέτριψε τη Βιγιαρεάλ με 5-1, αλλά έχασε κάτι πολύτιμο, τον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν. Ο τερματοφύλακας των «μπλαουγκράνα», και αυτός με μεγάλη ζημιά στο γόνατο, έπεσε άτσαλα, ένιωσε ενοχλήσεις και όλα έδειχναν πως πρόκειται περί τραυματισμού του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου.

Η... άτυχη Μπαρτσελόνα, βρίσκεται σε αναζήτηση τερματοφύλακα, αφού ο Τερ Στέγκεν πρόκειται να μείνει εκτός ολόκληρη τη σεζόν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ακούγεται πως κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Χάνσι Φλικ, υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί ο Βόιτσεχ Σέζνι, αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρα ακόμα, ενώ λόγος γίνεται για τον Ινιάκι Πένια, τον οποίο έχει ήδη στην διάθεσή της η ομάδα.

Το κακό τρίτωσε με τον Κιλιάν Εμπαπέ. Στο ματς με της Ρεάλ Μαδρίτης με την Αλαβές, ο Γάλλος, ο οποίος σκόραρε μάλιστα, αποχώρησε με ενοχλήσεις στο πόδι. Με επίσημη ανακοίνωση της ομάδας του, έχει υποστεί ζημιά στον αριστερό του μηρό, κάτι το οποίο θα τον αφήσει εκτός για τρεις εβδομάδες. Μικρό το κακό θα έλεγε κανείς, αλλά είναι τρεις γεμάτες, κρίσιμες εβδομάδες για τη Ρεάλ, η οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή 29/9, την Ατλέτικο Μαδρίτης, χωρίς το νέο της αστέρι.

Σαφώς αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, είναι φυσιολογικό, αλλά έχουν πέσει σε μία συγκυρία, όπου παίκτες σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, διαμαρτύρονται για το επιβαρυμένο πρόγραμμα. Μέχρι και λόγος για απεργία έχει γίνει. Μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά το πρόβλημα δεν παύει να υπάρχει για το πόσο θα αντέξουν στο νέο απαιτητικό πρόγραμμα της σεζόν.