Σφοδρή κριτική Ρόι Κιν σε Άρνολντ: «Με την Ελλάδα νόμιζες ότι παίζει πρώτη φορά ως δεξί μπακ»

Ο Ρόι Κιν

Σφοδρή κριτική Ρόι Κιν σε Άρνολντ: «Με την Ελλάδα νόμιζες ότι παίζει πρώτη φορά ως δεξί μπακ»

Κώστας Τόπας 15:18 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 14.10.2024

Ο παλαίμαχος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόι Κιν αξιολόγησε πολύ αρνητικά τις εμφανίσεις του Αλεξάντερ Άρνολντ με την Αγγλία στο Nations League.

Ο Ρόι Κιν δεν είχε να πει και τα καλύτερα λόγια για τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, παρά το γεγονός ότι ο αμυντικός της Λίβερπουλ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, κατά τη διάρκεια της νίκης της Αγγλίας στο Nations League επί της Φινλανδίας με 3-1.

Μάλιστα, ο 26χρονος αμυντικός των «Reds» δεν αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας στο Ελσίνκι, αλλά παραδόξως τα πήγε εξαιρετικά. Ο Αλεξάντερ Άρνολντ ήταν βασικός στα τέσσερα ματς υπό την καθοδήγηση του Κάρσλεϊ στο τιμόνι των «Τριών Λιονταριών», ωστόσο οι εμφανίσεις του δεν έχουν πείσει τον Ρόι Κιν.

Αγγλία: Από την παρακμή του «χουλιγκανισμού» στην άνοδο της ακροδεξιάς
PREMIER LEAGUE

13:13 - 14.10.2024

Αγγλία: Από την παρακμή του «χουλιγκανισμού» στην άνοδο της ακροδεξιάς

Τα επεισόδια έχουν μειωθεί σημαντικά στα γήπεδα ποδοσφαίρου στην Αγγλία, αλλά ορισμένοι χούλιγκαν παραμένουν συνδεδεμένοι με ακροδεξιές ομάδες, κρούοντας καμπάνα κινδύνου στις αρχές της Βρετανίας.

«Υπέροχη τεχνική, μπορείτε να δείτε το πόδι του να στέκεται, η τεχνική είναι φανταστική. Καμία αντίδραση από τον τερματοφύλακα. Συνήθως είμαι σκληρός με τους τερματοφύλακες, αλλά τώρα όχι», ανέφερε αρχικά ο Κιν σχετικά με το γκολ του Άρνολντ για να προσχωρήσει στη συνέχεια στη σκληρή κριτική για τον αμυντικό της Λίβερπουλ.

«Δίνεις χρόνο στον Τρεντ, γιατί η λήψη αποφάσεων και η ποιότητα των πασών του είναι φανταστικές, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πόσο κακός είναι αμυντικά και απέναντι σε καλύτερες ομάδες δεν τα πηγαίνει καλά», τόνισε και έπειτα ο Ρόι Κιν αναφέρθηκε στην εμφάνιση του Άρνολντ απέναντι στην Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες στο Γουέμπλεϊ».

«Αν τον είδατε να αμύνεται, φαινόταν ότι δεν είχε ξαναπαίξει δεξί μπακ!», κατέληξε ο Ρόι Κιν.

Και ο συνάδελφος του, Ίαν Ράιτ ήταν πολύ λιγότερο επικριτικός από τον Κιν, ακόμα κι αν δεν είναι σίγουρος ότι το η θέση του αριστερού μπακ ταιριάζει στον Άρνολντ.

«Δεν νομίζω ότι έκανε πολλά αμυντικά για να σε κάνει να πεις, "Εντάξει αυτή είναι η θέση που θα παίξει"», παραδέχτηκε ο Ράιτ. «Αλλά από δημιουργική άποψη, ο Κάρσλεϊ θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους δημιουργικούς παίκτες στο βαθύ άκρο της ποδοσφαιρικής του ομάδας. Δεν μπορώ να δω ότι είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά, να παίζει ο Άρνολντ αριστερό μπακ».