Επίσημο το «μπαμ» για τη Ρόμα: Ανακοίνωσε τον Ντόβμπικ!
i

©asroma

Επίσημο το «μπαμ» για τη Ρόμα: Ανακοίνωσε τον Ντόβμπικ!

Sportal newsroom 17:40 - 03.08.2024

Την απόκτηση του Ουκρανού διεθνή επιθετικού, Αρτέμ Ντόβμπικ, έκανε γνωστή η Ρόμα μέσω επίσημης ανακοίνωσης της.

Η Ρόμα ανακοίνωσε την απόκτηση του Αρτέμ Ντόβμπικ, με το κόστος της μεταγραφής να φθάνει τα 35 εκατ. ευρώ. Ο Ουκρανός διεθνής φορ έφθασε προχθές στην ιταλική πρωτεύουσα, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ιταλική ομάδα.

Ο 26χρονος φορ της Χιρόνα, ο οποίος έκανε «θραύση» στο ισπανικό πρωτάθλημα με 25 γκολ και δέκα ασίστ σε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2028.

Ο Ντόβμπικ μετακόμισε στην Ισπανία το περσινό καλοκαίρι, όταν άφησε την Ουκρανία και την Ντνίπρο για την Χιρόνα, από την οποία τώρα αποχώρησε για να γίνει κάτοικος Ρώμης.

Η ανακοίνωση της Ρόμα

«Η Ρόμα είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τον Αρτέμ Ντόβμπικ στην οικογένεια «τζαλαρόσι»!

Ο σύλλογος κατέληξε σε συμφωνία με τη Χιρόνα της La Liga για τη μόνιμη μεταγραφή του Ουκρανού σέντερ φορ, ο οποίος έκλεισε τα 27 τον Ιούνιο, στις τάξεις των «τζαλαρόσι».

Αριστεροπόδαρος και έξυπνος παίκτης, ο Άρτεμ ήταν ο πρώτος σκόρερ της La Liga τη σεζόν 2023/24 με 24 γκολ σε 36 αγώνες, ενώ έδωσε επίσης οκτώ επιτυχημένες ασίστ. Αυτοί οι εντυπωσιακοί αριθμοί συνέβαλαν στην ιστορική πρώτη πρόκριση στο Champions League για τον καταλανικό σύλλογο, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας την περασμένη σεζόν.

Ο Ντόβμπικ αγωνίστηκε επίσης στο Euro 2020 και στο Euro 2024 με την εθνική του ομάδα της Ουκρανίας. Με το καθοριστικό γκολ που σημείωσε στις 29 Ιουνίου 2021 στη φάση των 16 εναντίον της Σουηδίας, ο Άρτεμ πήγε τη χώρα του στα προημιτελικά της μεγαλύτερης διεθνούς διοργάνωσης στην Ευρώπη. Το ίδιο γκολ, που ήρθε στον επιπλέον χρόνο μετά από 120 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, είναι το δεύτερο πιο πρόσφατο γκολ που σημειώθηκε ποτέ στο Euro μετά από αυτό του Semih Senturk το 2008 (121 λεπτά και ένα δευτερόλεπτο).

Ο Άρτεμ θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 11 και θα είναι ο πρώτος Ουκρανός στην ιστορία της Ρόμα που θα παίξει για τον σύλλογο. Η επένδυση της οικογένειας Friedkin έφερε έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στη διεθνή σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος θα αγοράσει τον πρώτο σκόρερ της προηγούμενης σεζόν σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Καλώς ήρθες στη Ρόμα, Άρτεμ!».