Η συγκινητική ιστορία του Μουρίνιο για τον Ντ' Αλέσιο και τα παιδιά της γειτονιάς που ήθελαν να δουν μια προπόνηση (vid)

Ζοσέ Μουρίνιο & Φραντσέσκο Ντ' Αλέσιο

i

PrtScr

Η συγκινητική ιστορία του Μουρίνιο για τον Ντ' Αλέσιο και τα παιδιά της γειτονιάς που ήθελαν να δουν μια προπόνηση (vid)

Κώστας Τόπας 13:45 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 14.08.2024

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποκάλυψε μία απίστευτη συγκινητική ιστορία που έγινε το καλοκαίρι στην προπόνηση της Ρόμα και το συνέδεσε με το ντεμπούτο του 19χρονου Φραντσέσκο Ντ' Αλέσιο στην πρώτη ομάδα των «τζιαλορόσι».

Η Ρόμα επικράτησε 4-0 της Σερβέτ για τον 7ο όμιλο του Europa League, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το 2/2 και φτάνοντας τους έξι βαθμούς, αφήνοντας τους αντιπάλους της στο μηδέν. Μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ελβετική ομάδα, εκτυλίχθηκε μία υπέροχη σκηνή, με τον Ζοσέ Μουρίνιο και τον Φραντσέσκο Ντ' Αλέσιο.

Ο παίκτης της δεύτερης ομάδας της Ρόμα, έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το βράδυ της Πέμπτης (05/10). Ο 19χρονος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, αντικαθιστώντας τον Εντοάρντο Μπόβε στη μεσαία γραμμή. Με αυτόν τον τρόπο ο Ντ' Αλέσιο, έγινε ο δέκατος παίκτης της Primavera που κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα των «τζιαλορόσι» υπό τις οδηγίες του «Special One».

Μέσα σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Έλληνα κεντρικού αμυντικού, Δημήτρη Κεραμίτση.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ζοσέ Μουρίνιο κλήθηκε να μιλήσει για το ντεμπούτο του 19χρονου μέσου και αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το καλοκαίρι, όταν πολλά παιδιά είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προπονητικό κέντρο της ομάδας και φώναζαν προκειμένου κάποιος να τους ανοίξει και να δουν από κοντά την προπόνηση.

«Μου είπε ότι κι εκείνος μικρός ήταν έξω από τις προπονήσεις, αλλά κανείς προπονητής δεν άνοιγε τις πύλες. Χαίρομαι που το έκανα εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μουρίνιο έχοντας δίπλα του τον 19χρονο μέσο, ο οποίος από την πλευρά του δήλωσε:

«Σίγουρα το να λαμβάνουμε τον έπαινο του κ. Μουρίνιο είναι όμορφο και απίστευτο, για όσους κάνουν αυτή τη δουλειά και όσους προσπαθούν να την κάνουν. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο προπονητής είναι βασικός και θρύλος του ποδοσφαίρου, να τον έχεις εδώ και να δουλεύεις δίπλα του και να ακούς αυτά που έχει να προτείνει είναι το καλύτερο. Αν σκεφτώ αυτό το παιδί που όταν ήταν 7 χρονών ήταν έξω από την Τριγορία, περίμενε τους παίκτες και πήγαινε να παρακολουθήσει την Primavera και σήμερα με βλέπει να μπαίνω στο Olimpico μπροστά σε 60 χιλιάδες κόσμο και να έχω την οικογένειά μου. Κάθομαι εδώ… Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, θα μου πάρει λίγο χρόνο για να καθίσω και να μιλήσω με τους ανθρώπους που αγαπώ περισσότερο. 

Σίγουρα αφιερώνω αυτή τη στιγμή στην οικογένειά μου, συγκεκριμένα θα ήθελα να αναφέρω τον αδερφό μου Λεονάρντο γιατί περάσαμε μια δύσκολη και αρκετά ιδιαίτερη χρονιά. Με έμαθε να μην τα παρατάω και να έχω τη δύναμη να συνεχίσω, είναι σίγουρα ο ακρογωνιαίος λίθος μου. Προφανώς υπάρχουν η μαμά και ο μπαμπάς που κάνουν θυσίες από τότε που ήμουν μικρός, πίσω από κάθε παίκτη υπάρχει πάντα μια εργαζόμενη οικογένεια, ένας μπαμπάς που ζητά άδεια για να φύγει νωρίς από τη δουλειά, μια μητέρα που σε συνοδεύει παρόλο που έχει χίλια άλλα πράγματα να κάνουμε, είναι τα πιο σημαντικά. Πρέπει να τους είμαστε πάντα ευγνώμονες».