Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Ντε Ρόσι στη Ρόμα: «Αυτή τη φορά, δεν θα επιστρέψω»

Ντανιέλε Ντε Ρόσι - Φωτ. IMAGO

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Ντε Ρόσι στη Ρόμα: «Αυτή τη φορά, δεν θα επιστρέψω»

Κώστας Τόπας 12:48 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 19.09.2024

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι αποχαιρέτησε τη Ρόμα, η οποία την Τετάρτη (18/09) ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας τους, μετά από ένα κακό ξεκίνημα στη Serie A.

Το κεφάλαιο της Ρόμα στην καριέρα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι τελείωσε απότομα. Το πρωί της Τετάρτης (18/09), η σχέση μεταξύ του πρώην προπονητή των «τζιαλορόσι» και της αμερικανικής ιδιοκτησίας της οικογένειας Φρίντκιν επιδεινώθηκε ραγδαία, με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, Λίνα Σουλούκου να παίζει καθοριστικό ρόλο στη λύση της συνεργασίας με τον Ιταλό τεχνικό.

Το Calciomercato αναφέρει πώς από το βράδυ της Τετάρτης (18/09), ο πρώην προπονητής της Τορίνο, Ιβάν Γιούριτς, θα αναλάβει τα ηνία των Ρωμαίων, αλλά η αποχώρηση του ανθρώπου που αποτέλεσε «σημαία» της ομάδας έχει αναπόφευκτα κλονίσει ολόκληρο τον κόσμο της Ρόμα, από εξαγριωμένους οπαδούς μέχρι παίκτες και υπάλληλους του συλλόγου.

Η Ρόμα απέλυσε τον Ντε Ρόσι!
SERIE A

10:15 - 18.09.2024

Η Ρόμα απέλυσε τον Ντε Ρόσι!

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε η Ρόμα το πρωί της Τετάρτης (18/09) καθώς αποφάσισε να απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι!

Ο Ντε Ρόσι είχε δώσει την «καρδιά και την ψυχή» του στη Ρόμα. Η απόφασή του να αποδεχθεί αυτή την προπονητική περιπέτεια έγινε περισσότερο με την καρδιά του παρά με τη λογική. Η απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο, αγαπημένου των φιλάθλων, δεν άφησε περιθώρια για λάθη, αλλά η αγάπη του Ντε Ρόσι για τον σύλλογο σε συνδυασμό με τη φιλόδοξη φύση του τον οδήγησαν να αποδεχθεί την πρόκληση.

Γι' αυτό, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του τον περασμένο Ιούνιο, περίμενε διαφορετική αντιμετώπιση. Αντίθετα, η ψυχρή επίσημη δήλωση που ανήγγειλε την απόλυσή του άφησε μια πικρή γεύση.

Η δήλωση του συλλόγου, ιδιαίτερα το κομμάτι που αναφέρεται στο «συμφέρον της ομάδας», χτύπησε σκληρά τον Ντε Ρόσι: «Η Ρόμα ανακοινώνει ότι ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ως προπονητής της πρώτης ομάδας. Η απόφαση του Συλλόγου λαμβάνεται προς το συμφέρον της ομάδας, να ξαναρχίσει εγκαίρως τον επιθυμητό δρόμο, την ώρα που η σεζόν είναι ακόμα στην αρχή της. Στον Ντανιέλε, ο οποίος θα είναι πάντα στο σπίτι του, ένα ευχαριστώ από καρδιάς για τη δουλειά που έγινε αυτούς τους μήνες με πάθος και αφοσίωση».

Το Calciomercato περιγράφει πώς καθώς άδειαζε το ντουλάπι του και μιλούσε με τους υπαλλήλους που ήταν παρόντες στην Trigoria, σχεδόν κλαίγοντας, άφησε να ξεφύγει η συναισθηματική φράση που κανείς δεν ήθελε να ακούσει: «Αυτή τη φορά, δεν θα επιστρέψω στη Ρόμα…», τα λόγια συνοδεύονταν από ένα πικρό χαμόγελο κάποιου που ξέρει πόσο οδυνηρή μπορεί να είναι μια τόσο μεγάλη αγάπη.