Η Ρόμα ετοιμάζει το νέο της γήπεδο και θα έχει κάτι που δεν έχει καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη (vid)

Η Ρόμα ετοιμάζει το νέο της γήπεδο και θα έχει κάτι που δεν έχει καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη (vid)

Κώστας Τόπας 10:28 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 25.07.2024

Η Ρόμα δημοσίευσε τα σχέδιά της για το καινούριο της γήπεδο μετά από μια «ενθουσιώδη» συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Ρομπέρτο ​​Γκουαλτιέρι.

Οι «τζιαλορόσι» σχεδιάζουν να φτιάξουν ένα εντελώς νέο στάδιο, το οποίο θα τους δει να αποχωρούν από το «Ολίμπικο» για πρώτη φορά από το 1953.

Η βασική φιλοδοξία είναι να χτιστεί ένα νέο γήπεδο, το οποίο στη Ρόμα αναμένουν να έχουν το μεγαλύτερο πέταλο στην Ευρώπη. Η σημερινή μεγαλύτερη κερκίδα στην Ευρώπη είναι η Südtribüne της Ντόρτμουντ στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» με χωρητικότητα 25.000 ατόμων.

Το εγκαταλελειμμένο γήπεδο που φιλοξενούσε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι πλέον εντελώς αγνώριστο (vid)
REST OF THE WORLD

08:46 - 23.07.2024

Το εγκαταλελειμμένο γήπεδο που φιλοξενούσε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι πλέον εντελώς αγνώριστο (vid)

Ένα γήπεδο που κάποτε φιλοξενούσε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι πλέον εντελώς εγκαταλελειμμένο - και αγνώριστο από τις παλιές του δόξες.

Οι Ρωμαίοι στοχεύουν επίσης να διατηρήσουν τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο του έργου και έχουν δεσμευτεί να κάνουν το στάδιο αμοιβαία επωφελές για τους υποστηρικτές της Ρόμα και τους πολίτες της πόλης της Ρώμης.

Η Ρόμα παρουσίασε το σχέδιό της σε εκπροσώπους της πόλης και του συμβουλίου της την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου Γκουαλτιέρι και του επικεφαλής της πολεοδομίας Μαουρίτς Βελόσια. Παρόντες ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της Ρόμα, Ράιαν Φρίντκιν και η διευθύνουσα σύμβουλος του συλλόγου Λίνα Σουλούκου.

Ο σύλλογος ανέφερε ότι υπήρχε αμοιβαίος ενθουσιασμός για τον «καινοτόμο» χαρακτήρα του έργου. 

«Ήταν τιμή μου να συναντηθώ με τον Δήμαρχο της Ρώμης, Ρομπέρτο ​​Γκουαλτιέρι, σήμερα και να παρουσιάσουμε το όραμά μας για το νέο γήπεδο», είπε ο Φρίντκιν σε δήλωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου. «Αυτό το εξαιρετικό γήπεδο δεν είναι μόνο ένα νέο σπίτι για την Ρόμα και τους φιλάθλους της, αλλά και ένα σημείο αναφοράς για όλους τους πολίτες της Ρώμης. Το νέο Curva Sud, που πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο πέταλο στην Ευρώπη, θα είναι ένα ισχυρό σημείο εστίασης, ενσωματώνοντας το πάθος και την ενέργεια των υποστηρικτών μας».