Πιθανή η ακύρωση το Ρόμα - Ολυμπιακός, φόβος στην ιταλική αστυνομία για την αντιπαλότητα των οπαδών

Οι οπαδοί της Ρόμα

i

© Intime

Πιθανή η ακύρωση το Ρόμα - Ολυμπιακός, φόβος στην ιταλική αστυνομία για την αντιπαλότητα των οπαδών

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:58 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:14 - 19.07.2024

Η αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων φαίνεται πως προβληματίζει την ιταλική αστυνομία και το Ρόμα - Ολυμπιακός είναι πιθανό να ακυρωθεί, σύμφωνα με τη «Gazzetta dello Sport».

Στις 3 Αυγούστου, Ρόμα και Ολυμπιακός έχουν προγραμματίσει φιλικό μεταξύ τους, το οποίο αποτελεί ένα δυνατό τεστ για τους Πειραιώτες. Ένα τεστ το οποίο όμως είναι πιθανό να ακυρωθεί, υπό τον φόβο σοβαρών επεισοδίων.

Ειδικότερα, η ιταλική αστυνομία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αντιπαλότητα των οπαδών των δύο συλλόγων και έτσι υπάρχει σενάριο για μη πραγματοποίηση του αγώνα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το ρεπορτάζ της δημοφιλούς ιστοσελίδας «Gazzetta dello Sport», η οποία τονίζει πως όλα δείχνουν ότι το παιχνίδι μεταξύ «ερυθρόλευκων» και «τζαλορόσι» δεν θα γίνει τελικά.

Oι Τούρκοι ψάχνουν το... ναυάγιο στην υπόθεση Μπρέιθγουεϊτ - Συμφώνησε σε όλα o Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Ρομάνο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:48 - 19.07.2024

Oι Τούρκοι ψάχνουν το... ναυάγιο στην υπόθεση Μπρέιθγουεϊτ - Συμφώνησε σε όλα o Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Ρομάνο

«Φωτιά» ήρθε να βάλει η ανάρτηση του Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο οποίος σε αυτή τονίζει πως τουρκικές ομάδες περιμένουν το «ναυάγιο» στην υπόθεση του Μαρτίν Μπρέιθγουεϊτ. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός φαίνεται πως έχουν αποδεχτεί τους όρους του παίκτη.

«Όσο για το δεύτερο προγραμματισμένο φιλικό, προβληματισμοί προκύπτουν από την κόντρα οπαδών του Ολυμπιακού και της Ρόμα. Σε αυτή θα μπορούσαν να προστεθούν και εκείνοι του Παναθηναϊκού , οι οποίοι είναι αδελφοποιημένοι με τους "τζιαλορόσι" και αντίπαλοι με τους Πειραιώτες», ανέφερε μεταξύ άλλων το ιταλικό Μέσο. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται για την ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φιλικό κόντρα στον Ολυμπιακό δεν είναι το μόνο που μπορεί να ακυρωθεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ένα άλλο ιταλικό Μέσο (Corrier Adriatic), ο αγώνας με την Τουλούζ είναι επίσης πιθανό να μην πραγματοποιηθεί ποτέ. Οι ανησυχίες για την αναμέτρηση αφορούν τον κίνδυνο συγκρούσεων με οπαδούς της Νάπολι , οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται - εκτός της Ρόμα - να δώσει ακόμα έξι φιλικά. Την Παρασκευή (19/7_ ο σύλλογος του Πειραιά αντιμετώπισε τον Άγιαξ στην Ολλανδία, εκεί όπου παρά την εντυπωσιακή του εμφάνιση ηττήθηκε τελικά με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Φορμπς, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» ο Μασούρας έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Το πρόγραμμα των φιλικών που θα δώσει ο Ολυμπιακός:

Ολυμπιακός – Μαλίν (20/07)
Ολυμπιακός – Αλ Καντσία (26/07)
Ολυμπιακός – Ναϊμέγκεν (27/07)
Ολυμπιακός – Τερνάνα (02/08)
Ολυμπιακός – Ρόμα (Το οποίο αν δεν ακυρωθεί θα γίνει στις 3/8)
Ολυμπιακός – Νότιγχαμ Φόρεστ (08/08)
Ολυμπιακός – Άρης Λεμεσού (10/08)