Ρόμα σε κρίση: Τα νούμερα «τρόμου», οι απώλειες και οι απαντήσεις που ψάχνει ο Μουρίνιο

Ρόμα

i

©Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Ρόμα σε κρίση: Τα νούμερα «τρόμου», οι απώλειες και οι απαντήσεις που ψάχνει ο Μουρίνιο

Κώστας Τόπας 12:03 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 14.08.2024

Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο παραπαίει στη Serie A, με τον Πορτογάλο τεχνικό να το γνωρίζει από πρώτο χέρι και να αναζητεί τρόπους προκειμένου οι «τζιαλορόσι» να σηκώσουν κεφάλι και να βαδίσουν ξανά σε μονοπάτια επιτυχίας.

Η Ρόμα σε πτώση! Από την κατάκτηση του Conference League και τη συμμετοχή στον τελικό του Europa League, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο οδεύει από το κακό στο χειρότερο τη φετινή σεζόν. Οι βαθμοί που κερδήθηκαν στην Serie A (5) είναι πολύ λίγοι, τα γκολ (11) που δέχθηκαν οι «τζιαλορόσι» πολλά. Ο Πορτογάλος τεχνικός το γνωρίζει αυτό και θέλοντας να προστατεύσεις τους παίκτες του, ρίχνει την ευθύνη στον ίδιο.

Σε αντίθεση με τους οπαδούς που θεωρούν τόσο τον «Special One» όσο και τους παίκτες της ομάδας υπεύθυνους για την κατρακύλα της Ρόμα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας έχει μόλις πέντε βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 16η θέση της Serie A, ήδη 10 βαθμούς πίσω από τις Ίντερ και Μίλαν και το πρόγραμμα στη συνέχεια είναι εξαιρετικό δύσκολο...

11 γκολ σε 6 αγωνιστικές

Η Ρόμα έχει δει έντεκα φορές την εστία της να παραβιάζετε σε μόλις έξι αγωνιστικές στη Serie A. Μάλιστα, τα γκολ που έχουν δεχθεί οι «τζιαλορόσι» έρχονται και από αναμετρήσεις κόντρα σε ομάδες που παλαιότερα δεν έβαζαν γκολ ούτε με αίτηση στον σύλλογο της Ρώμης. 

Οπως η Σαλερνιτάνα, η Βερόνα, η Έμπολι και τελευταία η Τζένοα, η οποία μάλιστα βρήκε δίχτυα όχι μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις φορές και πήρε τη νίκη κόντρα στους «τζιαλορόσι». Η Ρόμα δέχεται κατά μέσο όρο δύο γκολ ανά παιχνίδι. Ενα στατιστικό που δεν μπορεί παρά να προβληματίζει τον Ζοσέ Μουρίνιο και το υπόλοιπο επιτελείο του.

Οι τραυματισμοί την «πλήγωσαν»

Βέβαια, η τύχη δεν είναι με το μέρος της Ρόμα. Μετά τον Κρις Σμόλινγκ, που ήταν ακόμα στα πιτς λόγω ενός μακροχρόνιου προβλήματος στους τένοντες, η εφιαλτική βραδιά των «τζιαλορόσι» έφερε και τον τραυματισμό του κεντρικού αμυντικού, Ντιέγκο Γιορέντε. Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει χάσει ήδη αρκετούς ποδοσφαιριστές από την έναρξη της φετινής σεζόν και πόσω μάλλον παίκτες που αγωνίζονται στην άμυνα. 

Δεν είναι τυχαίο που μετά το Τζένοα-Ρόμα, ο Μουρίνιο θέλησε να μιλήσει για το πρόσφατο παρελθόν επικαλούμενος τον Ιμπάνεθ. Ο Βραζιλιάνος, που πουλήθηκε στην Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής αγοράς, λαμβάνεται ως παράδειγμα από τον Πορτογάλο παίκτη για να ξεκαθαρίσει πώς έχουν αυξηθεί τα προβλήματα στα μετόπισθεν.

«Ο κόσμος μίλησε για τα λάθη του Ρότζερ, αλλά η αλήθεια είναι ότι μας έδωσε απίστευτη αμυντική στιβαρότητα. Κοιτάξτε μόνο πόσα παιχνίδια κερδίσαμε χωρίς τον Σμόλινγκ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος.

Κάθε σουτ και γκολ

Σαν να μην έφτανε αυτό, το παραιτημένο επιφώνημα του «Special One» μετά τον αγώνα στο «Μαράσι» ήταν: «Κάθε σουτ είναι ένα γκολ». Ένα μήνυμα που στοχεύει να υπογραμμίσει την ευκολία με την οποία οι αντίπαλοι της Ρόμα χτυπούν την ομάδα του και βρίσκουν με ευκολία δίχτυα. «Δεν υπάρχει χρόνος για κλάματα» , προειδοποίησε ο «Mου».

Την επόμενη αγωνιστική η Ρόμα φιλοξενεί την Φρονιζόνε, η οποία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη, έως τώρα, στο πρωτάθλημα, ούσα στην όγδοη θέση με πέντε βαθμούς και στο +4 από τους «τζιαλορόσι». Ο Μουρίνιο γνωρίζει πως αυτός ο αγώνας αποτελεί «μονόδρομος» όσον αφορά την κατάκτηση των τριών βαθμών. Οπως επίσης με ενδεχόμενο τρίποντο ο 60χρονος τεχνικός θα μπορέσει να βρει ηρεμία προκειμένου να βάλει ξανά την Ρόμα στον δρόμο των επιτυχιών.