Ανω κάτω η Ρόμα λόγω Ντε Ρόσι: Τι ετοιμάζουν οι ultras για να πικάρουν την διοίκηση

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι - Φωτ. IMAGO

Ανω κάτω η Ρόμα λόγω Ντε Ρόσι: Τι ετοιμάζουν οι ultras για να πικάρουν την διοίκηση

Κώστας Τόπας 12:58 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 21.09.2024

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ρόμα είναι έξαλλοι με την απόλυση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι και αυτό θα φροντίσουν να δείξουν και στην αναμέτρηση με την Ουντινέζε στο «Ολίμπικο».

Η Ρόμα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Κυριακή (22/09, 19:00) την Ουντινέζε και το κλίμα στο «Ολίμπικο» δεν θα είναι καθόλου καλό. Κι αυτό λόγω της απομάκρυνσης του Ντανιέλε Ντε Ρόσι από την τεχνική ηγεσία των «Ρωμαίων».

Το κεφάλαιο της Ρόμα στην καριέρα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι τελείωσε απότομα. Το πρωί της Τετάρτης (18/09), η σχέση μεταξύ του πρώην προπονητή των «τζιαλορόσι» και της αμερικανικής ιδιοκτησίας της οικογένειας Φρίντκιν επιδεινώθηκε ραγδαία, με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, Λίνα Σουλούκου να παίζει καθοριστικό ρόλο στη λύση της συνεργασίας με τον Ιταλό τεχνικό.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα των Ρωμαίων στη νέα σεζόν στη Serie A. Οι «τζιαλορόσι» έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν μόλις τρεις βαθμούς μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Κάτι που ανάγκασε τους ιθύνοντες του ιταλικού συλλόγου να απομακρύνουν 41χρονο προπονητή.

Μια απόλυση που έχει κάνει έξαλλους τους οπαδούς της Ρόμα και θα αποδεχθεί και στο ματς με την Ουντινέζε. Εκεί όπου οι ultras θα εμφανιστούν στις θέσεις τους μισή ώρα μετά την έναρξη του ματς, καλώντας και τους υπόλοιπους φιλάθλους να πράξουν το ίδιο.

«Η διαμαρτυρία που η Curva Sud καλεί να επεκταθεί σε όλες τις θύρες προκύπτει από τα τελευταία γεγονότα στη Ρόμα, μια διοίκηση απούσα που ποτέ δεν πήρε θέση για να υπερασπιστεί τους οπαδούς της και που φαίνεται να έχει γίνει συνέχεια της διοίκησης του Παλότα, από το… οικόσημο του οποίου δεν μπορούμε ακόμα να ελευθερωθούμε. Περιμένουμε τη μέγιστη δέσμευση από τους παίκτες. Δεν είναι θέμα νίκης ή ήττας αλλά να δώσουν τα πάντα για τους ανθρώπους που τους ακολουθούν κάνοντας μεγάλες θυσίες. ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΛΕΠΤΑ, ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΜΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της Ρόμα.

Ο πρώην μέσος της εθνικής Ιταλίας και πρώην αρχηγός της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι ανέλαβε την ομάδα τον περασμένο Ιανουάριο μετά την αποχώρηση του Ζοσέ Μουρίνιο, οδηγώντας την στην έκτη θέση. Τον Ιούνιο, η Ρόμα ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Ντε Ρόσι μέχρι το 2027. Ωστόσο, αυτή τη σεζόν οι «τζιαλορόσι» δεν έχουν ξεκινήσει με το... δεξί με αποτέλεσμα ο Ντε Ρόσι να απομακρυνθεί από τον πάγκο και η διοίκηση προσέλαβε τον Ιβάν Γιούριτς στη θέση του.