O Λεβαντόφσκι «έπιασε» τον Μέσι

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πανηγυρίζει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης

i

©imago

O Λεβαντόφσκι «έπιασε» τον Μέσι

Νεφέλη Μπισμπίκη 11:00 - 02.10.2024

Η Μπαρτσελόνα διέλυσε την Γιούνκ Μπόις το βράδυ της Τρίτης με 5-0, ενώ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σημείωσε δύο εκ των πέντε τερμάτων, φτάνοντας τον θρύλο των «μπλαουγκράνα», Λιονέλ Μέσι.

Δριμύτερη, ανανεωμένη, με την πιο «νεαρή» ενδεκάδα επέστρεψε στο Champions League η Μπαρτσελόνα και όπως φάνηκε η ήττα από την Οσασούνα στη La Liga, δεν την πτόησε. Ούτε ένα , ούτε δύο, αλλά πέντε ήταν τα γκολ απέναντι στην Γιούνκ Μπόις, με τον «σίφουνα» Λεβαντόφσκι να σκοράρει δύο φορές.

Ο 36χρονος Πολωνός, σημείωσε το 96ο του γκολ στο Champions League, τα δέκα από αυτά με την Μπαρτσελόνα. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, έχει μέσο όρο 0,79 γκολ ανά παιχνίδι στη διοργάνωση, ο καλύτερος μέσος όρος μεταξύ των παικτών που έχουν φτάσει τα 50 γκολ, «πιάνοντας» έτσι τον Λιονέλ Μέσι. Μάλιστα παίκτες όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, βρίσκονται πίσω από αυτόν, έχοντας κατά μέσο όρο 0,77 γκολ ανά παιχνίδι. Την λίστα κλείνει ο Καρίμ Μπενζεμά, με μέσο όρο 0,59 στην διοργάνωση.

Δεν τελειώνουν όμως εδώ τα κατορθώματα του επιθετικού της ομάδας του Φλικ. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Champions League που έφτασε τα 50 γκολ αφού έκλεισε τα 30 του, καθώς αφού διαμόρφωσε το 4-0, πέτυχε και το 51ο τέρμα του στην διοργάνωση. Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο , με 68 γκολ, έχει πετύχει περισσότερα σε εκείνο το στάδιο της καριέρας του.