Η εισαγγελία απαιτεί να εκτίσει ο Ρομπίνιο την ποινή για βιασμό στη Βραζιλία

Ρομπίνιο

i

PrtScr

Η εισαγγελία απαιτεί να εκτίσει ο Ρομπίνιο την ποινή για βιασμό στη Βραζιλία

Κώστας Τόπας 08:20 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 14.08.2024

Το Ομοσπονδιακό Δημόσιο Υπουργείο (MPF) της Βραζιλίας ζήτησε από τον πρώην ποδοσφαιριστή, Ρομπίνιο να εκτίσει στη χώρα του την ποινή φυλάκισης εννέα ετών που του επιβλήθηκε στην Ιταλία για τον βιασμό μιας γυναίκας.

Το Ομοσπονδιακό Δημόσιο Υπουργείο (MPF) της Βραζιλίας ζήτησε την Τρίτη (14/11) από τον πρώην ποδοσφαιριστή, Ρομπίνιο, να εκτίσει στη χώρα του την ποινή φυλάκισης εννέα ετών που του επιβλήθηκε στην Ιταλία για τον βιασμό μιας γυναίκας.

Η εισαγγελία έστειλε γνωμοδότηση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (STJ) στην οποία υπερασπίζεται τη συμμόρφωση με την ποινή στη Βραζιλία, κατανοώντας ότι σέβεται την εθνική νομοθεσία και επειδή θα χρησιμεύσει επίσης για να δείξει τη δέσμευση της Βραζιλίας για την καταστολή του εγκλήματος και τη συνεργασία. .

Σε ανακοίνωση, τονίζεται ότι εάν η Βραζιλία δεν αναγκάσει τον Ρομπίνιο να εκτίσει την ποινή, το κράτος διατρέχει τον κίνδυνο να επιτρέψει την ατιμωρησία για ένα έγκλημα του οποίου η ουσία έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Η εισαγγελία διέψευσε επίσης ένα επιχείρημα της υπεράσπισης του Ρομπίνιο, το οποίο αμφισβήτησε τη νομιμότητα των διαδικασιών μέσω των οποίων συγκεντρώθηκαν ορισμένα στοιχεία που χρησίμευαν για την καταδίκη του πρώην ποδοσφαιριστή.

Στη Βραζιλία και χωρίς διαβατήριο

Ο Ρομπίνιο, ο οποίος βρίσκεται στη Βραζιλία, αν και είναι χωρίς διαβατήριο και, ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται να φύγει από τη χώρα, κρίθηκε ένοχος το 2022 από την ιταλική δικαιοσύνη για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό νεαρής Αλβανίδας σε νυχτερινό κέντρο του Μιλάνου το 2013.

«Ο δρόμος του Μπερνάρ για την Ατλέτικο Μινέιρο περνάει από τον... Σκάρπα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:46 - 13.11.2023

«Ο δρόμος του Μπερνάρ για την Ατλέτικο Μινέιρο περνάει από τον... Σκάρπα»

Ο Μπερνάρ και ο Σκάρπα έχουν ένα κοινό εκτός από την βραζιλιάνικη καταγωγή τους: πρωταγωνιστούν στα μεταγραφικά σενάρια της Ατλέτικο Μινέιρο. Το Sportal εξηγεί τη σύνδεση του μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού με τον συμπατριώτη του στον Ολυμπιακό.

Η ποινή είναι οριστική, αλλά το Σύνταγμα της Βραζιλίας απαγορεύει την έκδοση των πολιτών της, στην οποία οι αρχές της ευρωπαϊκής χώρας ζήτησαν την έγκριση της ποινής ώστε να εκτελεστεί στη Βραζιλία. Ο βιασμός συνέβη το 2013, όταν ο Ρομπίνιο έπαιζε για τη Μίλαν και σε αυτόν συμμετείχε και ένας φίλος του, ο Ρικάρντο Φάλκο, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε.