Ο Ρομπίνιο δεν συμβιβάζεται με την καταδίκη του και η «κόλαση» στη φυλακή συνεχίζεται

Ρομπίνιο

i

PrtScr

Ο Ρομπίνιο δεν συμβιβάζεται με την καταδίκη του και η «κόλαση» στη φυλακή συνεχίζεται

Κώστας Τόπας 12:17 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 11.09.2024

Η υπεράσπιση του Ρομπίνιο απέτυχε να πείσει το δικαστήριο να αλλάξει την κατηγορία του εγκλήματος του Βραζιλιάνου κι έτσι ο άλλοτε αστέρας του ποδοσφαίρου παραμένει στη φυλακή.

Ο Ρομπίνιο, αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης από το 2005 έως το 2008, έχασε την έφεση που υπέβαλε ο δικηγόρος του Μάριο Ρόσο Βάλε για μείωση της ποινής φυλάκισης εννέα ετών για ομαδικό βιασμό που διαπράχθηκε στο Μιλάνο (Ιταλία) το 2013.

Το «Portal Leo Dias» αναφέρει ότι η υπεράσπιση του 40χρονου πρώην ποδοσφαιριστή απέτυχε να κάνει το δικαστήριο να αλλάξει την κατηγορία του εγκλήματος από «αποτρόπαιο» σε «κοινό». Το ίδιο αίτημα είχε κατατεθεί τον Ιούλιο, αλλά απορρίφθηκε από τα δικαστήρια.

Τι είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα στη Βραζιλία;

Στη Βραζιλία, τα «άγρια ​​εγκλήματα» είναι εκείνα που θεωρούνται πιο σοβαρά και καταδικαστέα από την κοινωνία και δεν υπόκεινται σε ένδικα μέσα όπως η εγγύηση.

«Η απλή έγκριση της ιταλικής ποινής από το STJ (Ανώτατο Δικαστήριο της Δικαιοσύνης) δεν αρκεί για να αποδώσει τη σοβαρότητα του εγκλήματος, αφού τέτοια προσόντα εξαρτάται από τη ρητή νομική διάταξη», δήλωσε ο δικηγόρος Mario Rosso Vale.

Ο Ρομπίνιο υπόδειγμα κρατουμένου

Εν τω μεταξύ, ο Ρομπίνιο παραμένει φυλακισμένος στη φυλακή P2 στο Τρεμπελέ, γνωστή ως η φυλακή των διάσημων ανθρώπων του Σάο Πάολο. Ο πρώην αστέρας των Σάντος, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν, Ατλέτικο Μινέιρο και Σίβασπορ, μεταξύ άλλων είναι υπόδειγμα κρατουμένου.

«Ο Ρομπίνιο έχει σκυμμένο το κεφάλι, είναι ένας υποδειγματικός κρατούμενος και δεν είχε προβλήματα με άλλους κρατούμενους», εξήγησε ο Μάριο Ρόσο Βάλε. Η εφημερίδα «The Sun» δημοσίευσε ότι ο Ρομπίνιο λαμβάνει ένα βασικό μάθημα ηλεκτρονικών 600 ωρών στη φυλακή.

Το σύστημα φυλακών της Βραζιλίας έχει οριστεί ως «κόλαση στη Γη»: Αποκεφαλισμοί, σεξουαλική βία,...

Ο Ρομπίνιο εισήλθε σε ένα κορεσμένο σύστημα φυλακών της Βραζιλίας, το οποίο αναδεικνύει τις συνθήκες υπερπληθυσμού του και το οποίο έχει ονομαστεί στον Τύπο ως «κόλαση στη Γη» (αποκεφαλισμένοι κρατούμενοι, άγριοι βαρόνοι ναρκωτικών, μπάνια με τρύπες στο πάτωμα, κακές συνθήκες υγιεινής, σεξουαλική βία.. .").

Μια έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις φυλακές της Βραζιλίας κατήγγειλε ανεπαρκή κονδύλια για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων τους και υπογράμμισε τη φθορά τους.

«Ο υπερπληθυσμός είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στις φυλακές της Βραζιλίας και πουθενά δεν είναι πιο σοβαρό από το Περναμπούκο... Το κράτος έχει κλείσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε πτέρυγες σχεδιασμένες για το ένα τρίτο αυτού του αριθμού και έχει παραδώσει τα κλειδιά σε κρατούμενους που χρησιμοποιούν βία και εκφοβισμό για να διαχειριστούν τους χώρους των φυλακών ως προσωπικά φέουδα», εξήγησε η διευθύντρια του Human Rights Watch.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Tags: