Ο γιος του Ροναλντίνιο θα μπορούσε να μη φύγει από τη Μπέρνλι λόγω ενός ελάχιστα γνωστού κανονισμού της FIFA

Ο γιος του Ροναλντίνιο θα μπορούσε να μη φύγει από τη Μπέρνλι λόγω ενός ελάχιστα γνωστού κανονισμού της FIFA

Κώστας Τόπας 09:09 - 26.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 26.08.2024

Ο γιος του Ροναλντίνιο, Ζοάο Μέντες, θα μπορούσε να αρνηθεί την αποχώρησή του από τη Μπέρνλι, λόγω ενός ασυνήθιστου κανόνα που επέβαλε η FIFA.

Την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο γιος του θρυλικού Βραζιλιάνου, Ροναλντίνιο, Ζοάο Μέντες επρόκειτο να υπογράψει στη Μπέρνλι.

Ο 19χρονος πέρασε χρόνο στην παλιά ομάδα του πατέρα του, Μπαρτσελόνα, αλλά φέρεται να έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον σύλλογο της Premier League.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση, αν και ο προπονητής Σκοτ ​​Πάρκερ είπε ότι «υπάρχει σίγουρα κάτι σε αυτό» και αναγνώρισε ότι ο Μέντες θεωρείται «ως παίκτης ανάπτυξης». Ο γιος του «Ρόνι» φαίνεται πως φημολογείται για μια άμεση απομάκρυνση δανεισμού από τον «Turf Moor», αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπλοκές.

Σύμφωνα με τη «Sun», η Μπέρνλι διερευνά την ιδέα να στείλει τον Μέντες στην ομάδα του της Νταντί. Η ομάδα της Αγγλίας ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με τη σκωτσέζικη ομάδα τον Ιανουάριο, με παίκτες να παραχωρούνται δανεικοί ως μέρος της συμφωνίας.

Ο Μέντες θα μπορούσε να είναι ο επόμενος παίκτης, ωστόσο υπάρχει ένα πιθανό εμπόδιο. Οι κανόνες της FIFA ορίζουν ότι οι σύλλογοι μπορούν να έχουν το πολύ έξι διεθνείς δανεισμούς κάθε σεζόν. Αυτήν τη στιγμή έχουν πέντε εναπομείναντες, με τον εξτρέμ Ντάρκο Τσουρλίνοφ να στέλνεται ως δανεικός στην πολωνική Γιαγκιελόνια.

Ωστόσο, το πρόβλημα που έχει η Μπέρνλι είναι ότι ο δανεισμός στην SPFL χαρακτηρίζεται ως διεθνής κίνηση παρά το γεγονός ότι η Σκωτία βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως εκ τούτου, η ομάδα του Λάνκασιρ εξετάζει το ενδεχόμενο να δει εάν άλλοι παίκτες θα παραχωρηθούν δανεικοί σε ευρωπαϊκές ομάδες προτού δεσμευτούν για μια προσωρινή αλλαγή για τον Μέντες και πολλές άλλες προοπτικές.

Ο Μέντες συμμετείχε στις Φλαμένγκο, Βάσκο Ντα Γκάμα, Μποαβίστα και Κρουζέιρο στη Βραζιλία πριν ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και υπογράψει στη Μπαρτσελόνα τον Μάρτιο του 2023 μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!