Ο μυθικός Κριστιάνο Ρονάλντο κατέγραψε ασύλληπτο ρεκόρ - Από τον Νικοπολίδη στον... Κέλεχερ

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

© (Photo by Pedro Loureiro/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Ο μυθικός Κριστιάνο Ρονάλντο κατέγραψε ασύλληπτο ρεκόρ - Από τον Νικοπολίδη στον... Κέλεχερ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:40 - 12.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:44 - 12.06.2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρωταγωνίστησε ξανά με τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας, καταγράφοντας ένα σπουδαίο ρεκόρ.

Η Πορτογαλία επιβλήθηκε της Ιρλανδίας σε φιλική αναμέτρηση (3-0) λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του Euro 2024 κι έδειξε πανέτοιμη για το μεγάλου τουρνουά που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας (14 Ιουνίου - 14 Ιουλίου).

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βάζει για ακόμη μία φορά τη σφραγίδα του, καταγράφοντας ρεκόρ.

Ο Ζοάο Φέλιξ στο 18' έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ίβηρες, προτού πιάσει... δουλειά ο 39χρονος σούπερ σταρ. Στο 50' με καταπληκτικό αριστερό σουτ στο «παραθυράκι» έκανε το 2-0 και δέκα λεπτά μετά διαμόρφωσε το τελικό 3-0, μέσα σε αποθέωση απ' το πορτογαλικό κοινό.

Μπορεί να μιλάμε για έναν φιλικό αγώνα, όμως αυτός αποδείχτηκε ξεχωριστός για τον Ρονάλντο. αφού με τα γκολ του έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που σκοράρει για 21 σερί χρονιές με το εθνόσημο στο στήθος. Το πρώτο του γκολ με την Πορτογαλία το πέτυχε σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στην πρεμιέρα του Euro 2004 απέναντι στον Νικοπολίδη, ενώ χθες (11/6) «εκτέλεσε» τον Κέλεχερ.

Ο Πορτογάλος επιθετικός βρίσκεται στις κλήσεις του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και θα δώσει το «παρών» σε Euro για έκτη φορά στην καριέρα του. Συνολικά με το εθνόσημο έχει μετρήσει 130 γκολ σε 207 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και στα γήπεδα της Γερμανίας θα δώσει μία από τις τελευταίες παραστάσεις με τη χώρα του, -αν όχι την τελευταία-.

Ο ίδιος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, ωστόσο στο επόμενο Euro (2028) θα είναι 43 ετών (!).

«Δεν μου μένουν πολλά χρόνια ποδοσφαίρου, θέλω να το απολαύσω. Αγαπώ το ποδόσφαιρο. Κάθε παιχνίδι είναι μοναδικό, φαντάσου να είμαι στο Euro με την Πορτογαλία είμαι περήφανος, είναι ένα όνειρο από τα 20», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το ματς με την Ιρλανδία.