Ρουί Κόστα: «Βιαστήκαμε να πουλήσουμε τον Βλαχοδήμο, ήταν μια περίεργη απόφαση»

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

i

©Intime

Ρουί Κόστα: «Βιαστήκαμε να πουλήσουμε τον Βλαχοδήμο, ήταν μια περίεργη απόφαση»

Κώστας Τόπας 11:31 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 14.08.2024

Ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Ρουί Κόστα κλήθηκε να μιλήσει για την μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στη Νότιγχαμ, τονίζοντας πως η πώληση του Έλληνα κίπερ αυτό το καλοκαίρι δεν ήταν στα πλάνα των «Αετών».

Η αναχώρηση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στη Νότιγχαμ Φόρεστ, την τελευταία μέρα της μεταγραφικής αγοράς, ήταν ένα από τα θέματα που δέχτηκαν τις περισσότερες επικρίσεις στη Γενική Συνέλευση της Μπενφίκα, κάτι που οδήγησε τον Ρούι Κόστα, στην τελευταία του ομιλία, να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να κρίνει ορισμένες κινήσεις που έγιναν από ορισμένους συνεργάτες του στους «Αετούς».

«Ο Βλαχοδήμος δεν ήταν έτοιμος να πουληθεί. Ήταν μια κατάσταση βιαστική. Μου φαίνεται περίεργο που ο κόσμος ερχόταν εδώ για να το καταδικάσει και έλεγε κάτι σαν "Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος που πουλήθηκε ο Οδυσσέας". Μου φαίνεται παράξενο να λες κάτι τέτοιο και να καταδικάζεις την πώληση. Μου φαίνεται περίεργο να πω ότι δεν του άξιζε να είναι στην Μπενφίκα αλλά να το καταδικάσω. Η κατάσταση του Οδυσσέα ήταν βιαστική. Δεν ήταν προγραμματισμένη. Εκείνη η στιγμή έφτασε, ανάμεσα στο να έχω ένα πρόβλημα και να λύσω ένα πρόβλημα. Εγώ ήθελα να το λύσω», δήλωσε ο πρόεδρος της Μπενφίκα.

Μετά από μια πενταετία στην Πορτογαλία ο 29χρονος Βλαχοδήμος αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις στην καριέρα του και έτσι μετακόμισε στην Premier League για λογαριασμό της Νότιγχαμ, έχοντας έρθει σε ρήξη νωρίτερα με τον προπονητή του στην Μπενφίνα, Ρόγκερ Σμιντ.

Συνολικά στους «Αετούς» αγωνίστηκε σε 255 παιχνίδια εκ των οποίων στα 94 κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.