Σάλος στη Ρουμανία: Ομάδα χρησιμοποίησε Λατινοαμερικάνο ως γηγενή κι όταν τον ρώτησαν από που είναι έκανε τον κωφάλαλο!

Σάλος στη Ρουμανία: Ομάδα χρησιμοποίησε Λατινοαμερικάνο ως γηγενή κι όταν τον ρώτησαν από που είναι έκανε τον κωφάλαλο!

Γιώργος Σακελλαρίου 18:56 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 25.09.2024

Απίθανα πράγματα στη Ρουμανία. Σύλλογος χρησιμοποίησε Νοτιοαμερικανό ως Ρουμάνο της U19 και τον παρουσίασαν στον διαιτητή ως κωφάλαλο και αγράμματο παίκτη!

Στη Ρουμανία έχει ξεσπάσει σκάνδαλο με όσα συνέβησαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα της τρίτης κατηγορίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αποκλειστικό ρεπορτάζ στην gsp.ro η ομάδα Βοϊντα Λιμπέζις από το Μπούζο έχασε με 3-0 στα χαρτιά τον αγώνα για την L3 της Ρουμανίας με αντίπαλο την CSM Adjud.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: «Η Βοϊντα έβαλε έναν μεγαλύτερο ξένο παίκτη στο γήπεδο τονίζοντας ότι είναι Ρουμάνος από την Κ10! Στη συνέχεια, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής αρνήθηκε να ταυτοποιηθεί κατά την έφεση, με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να ακούσει, να μιλήσει και να γράψει!

Στις 31 Αυγούστου, ακριβώς στην αρχή της νέας έκδοσης του L3 , ο αγώνας CSM Adjud - Voința Limpeziș έληξε με την οριακή νίκη των φιλοξενούμενων, 0-1, με ένα γκολ που σημειώθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν ένσταση στο ημίχρονο για έναν ύποπτο ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων. Πίστευαν ότι ο μέσος είναι ξένος με την έννοια ότι υπάρχει διαφορετικός παίκτης στο γήπεδο από αυτόν στο επίσημο φύλλο.

Η υπόθεση επιβεβαιώθηκε και στις αρχές αυτής της εβδομάδας η CSM Adjud κέρδισε στο δικαστήριο με 3-0 το ματς, με απόφαση που υπαγορεύτηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της FRF. Αλλά πίσω από το στεγνό σενάριο κρύβεται μια απολύτως απίστευτη ιστορία!

Ο αθλητικός διευθυντής του Adjud Τσίπριαν Βράμπιε, παρουσιάζει τα γεγονότα για την GSP.ro: “Είχαμε ενδείξεις πριν από το παιχνίδι ότι η ομάδα από το Limpeziș θα προσπαθούσε να βάλει άλλους παίκτες στο γήπεδο από εκείνους στην αναφορά του αγώνα. Ήταν ο λόγος που ζήτησα από τον διαιτητή ταυτοποίηση. Αποδείχθηκε ότι έξι από αυτά δεν ταίριαξαν! Ο διαιτητής έστειλε τους πάντες στην κερκίδα και μετά ξεκίνησε το ματς με τις νέες συνθήκες”.

Το παιχνίδι διηύθυνε ο διαιτητής Σίλβιου Πόπα. Μετά τη διαλογή που πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο, η Βοϊντα παρατάχθηκε με έντεκα παίκτες και στον πάγκο υπήρχε μόνο ένας αναπληρωματικός.

Ο Τσίπριαν Βράμπιε, ο αθλητικός διευθυντής της CSM Adjud, ανέφερε τα απίστευτα γεγονότα που συνέβησαν μετά τον αγώνα με τη Limpeziș: “Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια του αγώνα, άκουσα ότι ο παίκτης με το νούμερο 21 από το Limpeziș μιλούσε σε ξένη γλώσσα. Στο φύλλο αγώνα, όμως, υπήρχε ένας Ρουμάνος ποδοσφαιριστής, που πληρούσε τα κριτήρια Κ19, γεννημένος το 2005. Στο ημίχρονο έκανα έφεση και ο διαιτητής ζήτησε να έρθει ο αντίστοιχος παίκτης για αναγνώριση.

Οι υπεύθυνοι της Voința εξήγησαν ότι ο ποδοσφαιριστής είναι κωφάλαλος, επομένως δεν είναι δυνατό να μιλήσουμε μαζί του. Και όταν του ζητήθηκε μόνο να γράψει το όνομά του σε ένα χαρτί, ήταν αδύνατο, με το επιχείρημα ότι δεν ξέρει καν να γράφει! Πραγματικά έλαβε χώρα μια κάπως αστεία, αλλά και ανησυχητική σκηνή!».

Πράγματι, στο φύλλο αγώνα, αυτός που φορά τη φανέλα με το νούμερο 21 από τη Voința Limpeziș είναι ένας Ρουμάνος, ο Κοσμίν Τοογκάν. Το δελτίο εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 και φέρει τον αριθμό 37005.

“Ωστόσο, ένας ποδοσφαιριστής με νοτιοαμερικανική φυσιογνωμία εμφανίστηκε στο γρασίδι. Είναι αυτός που δεν μπορούσε να εντοπιστεί με καμία μέθοδο που διαθέτουν οι διαιτητές”, τόνισε ο Βράμπιε».

Η ομοσπονδία εξέτασε την υπόθεση κι αποφάσισε: ήττα με 3-0 για τη Βοϊντα Λίμπεζις, αφαίρεση έξι βαθμών στην κατάταξη, πρόστιμο 2.200 λέι και απαγόρευση μεταγραφών την επόμενη περίοδο.

Ο πρόεδρης της ομάδας που υπέπεσε στην απίστευη παράβαση, ο Ιονίτα Ντέντου δήλωσε: “Δεν ήμουν καν σε εκείνο τον αγώνα και ειλικρινά δεν γνωρίζω πολύ καλά αυτές τις λεπτομέρειες. Αλλά δεν νομίζω ότι έγινε αντικατάσταση. Πώς έγινε κάτι τέτοιο; Θα ξανασυζητήσω και με τους συναδέλφους μου από τον σύλλογο”.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από εμένα και τον αδερφό μου. Είμαστε δύο τρελοί που είπαμε να κάνουμε κάτι καλό για την κοινότητα. Έχουμε μερικές εταιρείες αναρρίχησης και φέρνουμε χρήματα από το σπίτι για ποδόσφαιρο. Σταματήσαμε να δουλεύουμε πάρα πολύ με Ρουμάνους ποδοσφαιριστές, γιατί είναι τρελοί. Μισθοφόροι! Φαίνεται όμως ότι το ίδιο υποφέρουμε και με τους ξένους».

Η Voința Limpeziș έχει έναν “στρατό” από ξένους, περίπου 10 παίκτες που εισάγονται από το εξωτερικό στο L3, ειδικά Αφρικανούς. Αλλά και Νοτιοαμερικανούς.

Ζήτησα από τον Ιονίτα Ντέντου να μας πει το όνομα του παίκτη που αμφισβητήθηκε από το CSM Adjud, του οποίου τη φωτογραφία του έστειλα στο Whatsapp. Ωστόσο, δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και μπλόκαρε τον αριθμό από τον οποίο καλούσα».