Δια... ποδός Χάκπο και Μάλεν η Ολλανδία πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro

Οι παίκτες της Ολλανδίας στο ματς με τη Ρουμανία

i

© Imago

Δια... ποδός Χάκπο και Μάλεν η Ολλανδία πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:55 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:01 - 02.07.2024

Ένας Χάκπο έφερε την άνοιξη για την Ολλανδία, αφού ο ίδιος πρωταγωνίστησε στη νίκη της ομάδας του επί της Ρουμανίας με 3-0.

Η Ολλανδία πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στη Ρουμανία και αυτή ήρθε με την υπογραφή του Κόντι Χάκπο και του Ντόνιελ Μάλεν, οι οποίοι έστειλαν την ομάδα τους στα προημιτελικά του Euro 2024. Με σκορ 3-0, οι «οράνιε» έφτασαν στους «8» και εκεί θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Αυστρία και Τουρκία, οι οποίες τίθενται αντιμέτωπες το βράδυ της Τρίτης (2/7).

H ομάδα του Ιορντανέσκου ήταν εκείνη που πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα και προσπαθούσε να πετύχει το γρήγορο γκολ. Το πρέσινγκ συνεχίστηκε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρει τα ηνία η φιλοξενούμενη. Στην πρώτη του μεγάλη στιγμή, λοιπόν, το κλαμπ του Κούμαν πέτυχε γκολ και με εξαιρετικό τρόπο. 

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ευλογία η κατάρα; | Sportal EXPLAINER
SPORTAL ORIGINALS

18:05 - 02.07.2024

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ευλογία η κατάρα; | Sportal EXPLAINER

Και τώρα έρχονται τα δύσκολα για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ! Η ανυπαρξία του Κριστιάνο Ρονάλντο σ´ αυτό το Euro, υπό νορμάλ συνθήκες, θα τον οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στον πάγκο. Θα πάρει την απόφαση ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας με κίνδυνο να τινάξει τα πάντα στον αέρα; Το Sportal.gr σε συνεργασία με την TCL, αναλύει.

Ο Χάκπο έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια από αριστερά, βρέθηκε κοντά στη γωνία της περιοχής και από κει το σουτ που εξαπέλυσε κατέληξε στην εστία για το 0-1 (20’). Ακολούθησε ο έλεγχος και η κυκλοφορία των «οράνιε» οι οποίοι δεν έμειναν στο προβάδισμα που πήραν και έψαξαν δεύτερο τέρμα. Αυτό θα μπορούσε να το πετύχει ο ανενόχλητος Σίμονς στο 44’, όμως ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε άπειρα κοντρόλ και τελικά έστειλε την μπάλα άουτ. 

Η Ολλανδία συνέχισε να κοντρολάρει το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και στο 58’ είχε τεράστια ευκαιρία για το 2-0. Συγκεκριμένα, ο Φαν Ντάικ πήδηξε πιο ψηλά από όλους μετά από κόρνερ, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή δοκό. Τελικά το γκολ ήρθε αλλά δεν μέτρησε ποτέ. Ο Χάκπο ήταν εύστοχος από τη μικρή περιοχή μετά από μπαλιά του Μάλεν, ωστόσο ο επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, κάτι που επιβεβαίωσε και ο VAR. 

Παρόλα αυτά, οι «οράνιε» δεν εγκατέλειπαν την προσπάθεια, θέλοντας απεγνωσμένα να «κλειδώσουν» την πρόκριση. Αυτό εν τέλει το έκαναν στο 84ο λεπτό, με το Χάκπο να είναι ξανά πρωταγωνιστής. Χάρη στη δική του απίθανη ενέργεια πάνω στη γραμμή του άουτ, η μπάλα έφτασε στον Μάλεν και εκείνος ήταν εύστοχος, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Τη χαριστική βολή έδωσε ξανά ο σκόρερ του τελευταίου τέρματος, όταν με μία υπέροχη κούρσα πίσω από τη σέντρα έφτασε περιοχή και πλάσαρε για το 3-0 στο 90+3'.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Η ενδεκάδα της Ρουμανίας: Νίτσα, Ράτιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μόγκος, Μ. Μάριν, Μαν, Στάντσιου, Ρ. Μάριν, Χάτζι, Ντραγκούς
Η ενδεκάδα της Ολλανδίας: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σχάουτεν, Σίμονς, Ρέιντερς, Μπέρχβαϊν, Ντεπάι, Χάκπο