Τρομερές σκηνές στη Ρουμανία: Ο Πετρέσκου ζήτησε έξαλλος τον λόγο από τον Χάτζι γιατί δεν τον άφησε να νικήσει! (vid)

Η αντίδραση του Πετρέσκου μετά τη λήξη

i

© Printscreen

Τρομερές σκηνές στη Ρουμανία: Ο Πετρέσκου ζήτησε έξαλλος τον λόγο από τον Χάτζι γιατί δεν τον άφησε να νικήσει! (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:32 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 14.08.2024

Η Κλουζ του Νταν Πετρέσκου γνώρισε την ήττα στον δικό της «τελικό», με αποτέλεσμα ο προπονητής της ομάδας να τα βάλει με τον αντίπαλο πάγκο και τον τεχνικό της Φαρούλ, Γκεόργκι Χάτζι.

Στην αναμέτρηση της Κλουζ με τη Φαρούλ για τα play offs του Ρουμάνικου πρωταθλήματος, αυτό που τράβηξε τα βλέμματα όλων ήταν η απρεπής συμπεριφορά του προπονητή των γηπεδούχων Πετρέσκου, μετά τη λήξη του ματς. Στα αγωνιστικά, η πρωταθλήτρια Φαρούλ πήρε το διπλό (1-2) και κόντεψε να στερήσει από την Κλουζ το τελευταίο διαθέσιμο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να μην τους ενδιαφέρει τι αποτέλεσμα θα φέρει η τέταρτη της βαθμολογίας Κραϊόβα.

Το γεγονός ότι η ομάδα του Γκέοργκι Χάτζι δεν παρουσιάστηκε αδιάφορη στον αγωνιστικό χώρο κι έδωσε το 100%, προκάλεσε την οργή του Πετρέσκου. Με τη λήξη του ματς, ο προπονητής της Κλουζ πραγματοποίησε λεκτική επίθεση στους αντίπαλους παίκτες και τον Χάτζι, διότι δεν μπορούσε να πιστέψει πως η Φαρούλ παρουσιάστηκε ανταγωνιστική.

Ωστόσο για καλή τύχη της Κλουζ, η εντός έδρας ήττα-σοκ της Κραϊόβα από την Σεπσί (0-1), εξασφάλισε στην ομάδα του Πετρέσκου την είσοδο στα προκριματικά της Ευρώπης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Ρουμανίας, ο αθλητικός διευθυντής της Φαρούλ Ζόλταν Ιάσκο, μίλησε για το συμβάν κι έδωσε αναλυτικές λεπτομέρειες.

«Ο Πετρέσκου μου επιτέθηκε γιατί θεωρεί ότι εμείς δώσαμε το 100% για την Κραϊόβα, όμως εγώ του είπα να χαρεί διότι παρά την ήττα η ομάδα του πήρε την πρόκριση. Τι περίμενε; Παίζουμε μόνοι μας και δεν παλεύουμε για κανέναν. Η νοοτροπία του Χάτζι είναι πως δεν πρέπει να τα παρατάμε ούτε σε φιλικό ούτε σε προπόνηση. Ο Πετρέσκου είναι φίλος με τον Χάτζι, όμως έδειξε ασέβεια. Εμείς πριν από λίγα χρόνια βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση στο τέλος της σεζόν. Παίξαμε έναν «τελικό» αλλά μείναμε στο 0-0 και δεν προκριθήκαμε στα play offs, ωστόσο δεν είπαμε λέξη. Βγάζω το καπέλο στον Χάτζι για αυτό που κάνει στον σύλλογο, με τους παίκτες και γενικότερα με όλους. Είναι απλό, όλοι δίνουν το 100% στο γήπεδο. Ο Χάτζι λέει πάντα στους παίκτες: «Μάθετε να κερδίζετε! Δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλοι».

Στη συνέχεια τα πράγματα ηρέμησαν και δεν υπήρχαν άλλα προβλήματα στα αποδυτήρια με τον Πετρέσκου. Οι σωματοφύλακες μπήκαν μέσα και τον ηρέμησαν, όμως ο διαιτητής έπρεπε να του δώσει κόκκινη κάρτα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είμαι απογοητευμένος από τη συμπεριφορά του. Είναι φυσιολογικό ως προπονητής να θέλει να κερδίζει καθώς και ο Χάτζι θυμώνει όταν χάνει, αλλά ποτέ δεν επέπληξε τον αντίπαλο που αγωνίστηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιάσκο.