Ρούνεϊ: «Πρέπει να ξεκινάει ο Φόντεν»
i

Ο Γούειν Ρούνεϊ/ⒸIntime

Ρούνεϊ: «Πρέπει να ξεκινάει ο Φόντεν»

Sportal newsroom 11:35 - 27.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 20.08.2024

Ως τον καλύτερο παίκτη που διαθέτει η Αγγλία χαρακτήρισε τον Φιλ Φόντεν ο Γουέιν Ρούνεϊ και επέμεινε ότι πρέπει να ξεκινήσει στον αγώνα με την Ουαλία.

Εντονη κριτική δέχθηκε μετά το 0-0 της Αγγλίας με την Αμερική ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ. Οχι μόνο για την εικόνα της ομάδας του, αλλά και για την απόφασή του να μην χρησιμοποιήσει ούτε δευτερόλεπτο τον Φιλ Φόντεν, σε ένα ματς που η ομάδα του δεν μπορούσε να δημιουργήσει το παραμικρό επιθετικά.

Στη λίστα όσων σχολίασαν αρνητικά αυτήν την απόφαση του Σαουθγκέιτ, προστέθηκε και ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος χαρακτήσει τον Φόντεν ως τον πλέον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο ρόστερ των «τριών λιονταριών», αναφέροντας: «μου φάνηκε πολύ παράξενο που ο Φόντεν δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ως αλλαγή. Αν ήμουν εγώ ομοσπονδιακός τεχνικός θα αποτελούσε παίκτη-κλειδί στα πλάνα μου. Από τεχνικής απόψεως, είναι ο καλύτερος Αγγλος ποδοσφαιριστής».

Ο Φόντεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή προερχόμενος από πολύ καλές εμφανίσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι και όπως συμπλήρωσε ο Ρούνεϊ «Αν διαθέτεις ένα ποδοσφαιριστή σαν τον Φιλ, απλά πρέπει να τον χρησιμοποιείς. Είναι ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης από εκείνον που είδαμε στο Euro το 2020, που δεν μπόρεσε να αφήσει το στίγμα του. Πλέον, είναι πιο ώριμος και προέρχεται από μια μεγάλη περίοδο εξαιρετικών εμφανίσεων με τη Σίτι. Εχει τη φόρμα και την ικανότητα. Αν βρισκόμουν στη θέση του, θα ήμουν πολύ απογοητευμένος που δεν βρέθηκα στον αγωνιστικό χώρο για το παιχνίδι με την Αμερική».