Τι συμβαίνει τελικά με Σακίρι και Παναθηναϊκό;

Φωτ. IMAGO

Τι συμβαίνει τελικά με Σακίρι και Παναθηναϊκό;

Sportal newsroom 10:26 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 12.07.2024

Το όνομα του Σακίρι επανήλθε στην επικαιρότητα για τον Παναθηναϊκό μέσω δημοσιευμάτων στην Ιταλία.

Η πληροφορία κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες και για λίγες ώρες έκανε έναν μίνι... σεισμό. «Ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού είναι ο Σαρντάν Σακίρι», ανέφερε το σενάριο. Δεν έμεινε πολύ στην επικαιρότητα, καθώς φαινόταν πως είναι μια περίπτωση που για διάφορους λόγους δε θα προχωρούσε.

Όμως όσο περνάνε οι μέρες, τόσο περισσότεροι ασχολούνται με το σενάριο Παναθηναϊκός - Σακίρι. Χθες το tuttomercato αναφέρθηκε στο θέμα, σήμερα ο Ιταλός δημοσιογράφος Νικολό Σκίρα ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter πως οι «πράσινοι» έχουν προτείνει στον 32χρονο μεσοεπιθετικό συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών, χωρίς ωστόσο να δίνει παραπάνω λεπτομέρειεις.

«Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Παβόν, εκκρεμεί η Γκρέμιο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:58 - 11.07.2024

«Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Παβόν, εκκρεμεί η Γκρέμιο»

Βραζιλιάνικη ιστοσελίδα υποστηρίζει πως ο Παναθηναϊκός και ο Κριστιάν Παβόν τα βρήκαν για το συμβόλαιο του Αργεντινού εξτρέμ και τώρα συνεχίζονται οι συζητήσεις με τη Γκρέμιο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Είναι προφανές πως υπάρχει καπνός πίσω από τη... φωτιά. Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σακίρι όντως έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό. Πλην όμως δε σημαίνει κιόλας αυτό ότι έχει γίνει κάποια κίνηση από πλευράς «τριφυλλιού».

Η πρώτη αντίδραση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού όταν κυκλοφόρησε το όνομα του Σακίρι ήταν πως ο σύλλογος δεν έχει ασχοληθεί με την περίπτωσή του. Και αναζητεί παίκτη με διαφορετικά στοιχεία από εκείνον για την κάλυψη μιας εκ των θέσεων στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

Ουσία και εντυπώσεις

Και είναι αλήθεια πως αυτή τη στιγμή πράγματι φαίνεται να μην υπάρχει κάτι... χειροπιαστό, όμως δε θα πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα όσον αφορά το μέλλον. Γιατί ο Παναθηναϊκός αναζητεί παίκτες που θα συνδυάζουν και ουσία αλλά και εντυπωσιασμό. Θέλει να κάνει μεταγραφές που θα κάνουν... γκελ στον κόσμο, ο οποίος μοιάζει να είναι στα... κάγκελα με την καθυστέρηση που παρατηρείται στο μεταγραφικό τοπίο.

Αν αυτό το όνομα θα είναι ο Σακίρι ή κάποιος άλλος θα φανεί στο μέλλον, αλλά έτσι κι αλλιώς η περίπτωση του Ελβετού δεν είναι απλή. Ακόμα δηλαδή κι αν ο Παναθηναϊκός αποφάσιζε να ασχοληθεί μαζί του, δε θα σήμαινε αυτό ότι θα τον αποκτούσε κιόλας. Ο Σακίρι είναι παίκτης του Σικάγο στο MLS και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Μετακόμισε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τον Φλεβάρη του 2022 και έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Λίβερπουλ, Στόουκ, Ίντερ, Μπάγερν και Βασιλεία. Με την εθνική Ελβετίας μετράει 125 συμμετοχές και 32 γκολ.