Ακόμα ένα ρεκόρ καριέρας για τον Σαλάχ (vid)

Μοχάμεντ Σαλάχ

i

©Photo by Fareed Kotb/Getty Images/ideal Images

Ακόμα ένα ρεκόρ καριέρας για τον Σαλάχ (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:25 - 25.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:37 - 14.08.2024

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ, αφού σημείωσε το 50ο γκολ του για την Αίγυπτο το βράδυ της Παρασκευής (24/3), ένα ακόμα σπουδαίο ρεκόρ μιας σπουδαίας καριέρας με τη Λίβερπουλ, αλλά και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αιγύπτου.

Ο Σαλάχ συμμετείχε με την εθνική ομάδα της Αιγύπτου για τα προκριματικά του κυπέλλου Εθνών Αφρικής (AFCON) αυτόν τον μήνα, η οποία έκανε πρεμιέρα εναντίον του Μαλάουι.

Ο 30χρονος ήταν αρχηγός της ομάδας του και πέτυχε το πρώτο του γκολ για την Αίγυπτο (η τελευταία φορά που σκόραρε ήταν τον Σεπτέμβριο) και αποδείχθηκε ότι ήταν ένα από αυτά (γκολ) που τον έβαλαν σε μια αποκλειστική λίστα επτά παικτών.

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι βοήθησε την Αίγυπτο να εξασφαλίσει τη νίκη με 2-0 και ο Σαλάχ έγινε ο έβδομος Αφρικανός παίκτης που σκόραρε 50 ή περισσότερα γκολ σε διεθνείς διοργανώσεις.

Οι έξι που ολοκλήρωσαν το ρεκόρ πριν από τον Σαλάχ ήταν οι Γκόντφρι Τσιτάλου (Ζάμπια), Κίνα Φίρι (Μαλάουι), Χοσάμ Χασάν (Αίγυπτος), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού), Σαμουέλ Ετό (Καμερούν) και Ασαμόα Γκιαν (Γκάνα).

Η βραδιά του άσου της Λίβερπουλ δεν περιορίστηκε στο δικό του τέρμα, ωστόσο, καθώς έδωσε την ασίστ στον Ομάρ Μάρμους για να πετύχει το δεύτερο τέρμα της Αιγύπτου για να σιγουρέψει τη νίκη και να εξασφαλίσει μια θέση στην κορυφή του ομίλου της.

Ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας του προπονητή της Αιγύπτου, Ρούι Βιτόρια και η νίκη ήταν πολύτιμη.

Ο Σαλάχ έπαιξε σε όλο το παιχνίδι την Παρασκευή (24/3) και αναμένεται να το κάνει ξανά όταν θα αντιμετωπίσει πάλι το Μαλάουι την Τρίτη (28/3), σε λιγότερο από τέσσερις ημέρες πριν από την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι (1/4,14:30) για την 29η αγωνιστική της Premier League.