Ολοι μιλάνε για τον Βινίσιους αλλά τι γίνεται με τον Σαλάχ που κάνει θαύματα στη Λίβερπουλ;

Φωτ. IMAGO

Ολοι μιλάνε για τον Βινίσιους αλλά τι γίνεται με τον Σαλάχ που κάνει θαύματα στη Λίβερπουλ;

Κώστας Τόπας 10:17 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 23.10.2024

Ο αστέρας της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν με τρομερούς αριθμούς που ωστόσο περνούν απαρατήρητοι...

Μακριά από το φως της δημοσιότητας που δείχνει τώρα τους Χάαλαντ, Λεβαντόφσκι, Εμπαπέ, Βινίσιους, Λαμίν Γιαμάλ, Κόουλ Πάλμερ και άλλα ανερχόμενα αστέρια, υπάρχει και ο Μοχάμεντ Σαλάχ που δεν έχει απογοητεύσει και συνεχίζει να είναι αυτός ο κορυφαίος επιθετικός που έκανε τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ πρωταθλήτρια της Premier League και του Champions League. Χωρίς αμφιβολία, ένας από τους καλύτερους δεξιούς εξτρέμ στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Τώρα, με τον Άρνε Σλοτ στα ηνία της ομάδας και να ηγείται της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός φαίνεται να έχει επανεφεύρει τον εαυτό του για να δείξει μια ακόμη πιο τερατώδη εκδοχή από αυτή των προηγούμενων σεζόν. Όντας δύσκολο έργο να ξεπεράσει τα ρεκόρ της περασμένης σεζόν (25 γκολ και 13 ασίστ), έχει ένα ξεκίνημα που δείχνει ότι τουλάχιστον συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Σε έντεκα παιχνίδια που έχει παίξει, έχει ήδη σκοράρει επτά γκολ και έχει δώσει έξι ασίστ.

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα

Για να τα βάλουμε σε ένα πλαίσιο, ο Βινίσιους, ο οποίος πιθανότατα θα κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα τις επόμενες ημέρες, έχει πέντε γκολ και έξι ασίστ σε 10 παιχνίδια που έχει παίξει έως τώρα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ακόμα μακριά από τα δέκα γκολ του απρόσιτου Έρλινγκ Χάαλαντ στην Premier League. Ο Σαλάχ από την πλευρά του, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα με πέντε τέρματα, όσα και ο Κολομβιανός Λουίς Ντίας.

Λόγω της ποδοσφαιρικής του ωριμότητας και της τρέχουσας φόρμας του, ο Σαλάχ είναι σαφώς από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση του. Ένας ποδοσφαιριστής που στα 32 του χρόνια είναι ακόμα ικανός να βοηθήσει, να μαρκάρει και να κατευθύνει τους επιθετικούς συμπαίκτες του. Ο ίδιος που στις επτά σεζόν του στη Λίβερπουλ δεν έπεσε ποτέ κάτω από τον αριθμό των 20 γκολ (τη σεζόν 17/18, την πρώτη του χρονιά στο «Άνφιλντ», είχε τους καλύτερους αριθμούς του με 44 γκολ και 14 ασίστ).

Σύμφωνα με στοιχεία του «90min», ο «Φαραώ» καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μεταξύ των δέκα παικτών στην ιστορία της Premier League με την καλύτερη αναλογία γκολ/ασίστ ανά παιχνίδι, ξεπερνώντας μόνο έναν συγκεκριμένο Τιερί Ανρί. Η πραγματικότητα είναι ότι φαίνεται ότι το ευρύ κοινό έχει αφήσει στην άκρη τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό ήταν μεταξύ των μεγάλων φαβορί για να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα και θα μπορούσε να είναι βασικός σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο, αν το ήθελε.

Τι γίνεται με το συμβόλαιό του

Πιθανότατα θα δώσει πολλά να συζητηθούν ξανά τους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι δεν έχει καταλήξει ακόμα σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ για επέκταση του συμβολαίου του (το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2025) και ανακοίνωσε οριστικά την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν.

«Κανείς στο σύλλογο δεν μου έχει μιλήσει για νέο συμβόλαιο, οπότε αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν», παραδέχτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο επόμενος προορισμός του παραμένει άγνωστος. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να σκοράρει γκολ μέχρι την τελευταία μέρα. Και θα είναι μια πραγματική συμφωνία για κάθε μεγάλο σύλλογο, καθώς θα είναι ελεύθερος τον Ιούνιο του επόμενου έτους, παρά το γεγονός ότι η τρέχουσα αξία του στο «Transfermarkt» είναι 55 εκατομμύρια ευρώ.