Αμυντικό masterclass από τον Σαλίμπα: «Εξαφάνισε» τον Χάαλαντ και ηγήθηκε της Άρσεναλ (vids)

Γουίλιαμ Σαλίμπα και Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Shaun Botterill/Getty Images/Ideal Images

Αμυντικό masterclass από τον Σαλίμπα: «Εξαφάνισε» τον Χάαλαντ και ηγήθηκε της Άρσεναλ (vids)

Κώστας Τόπας 14:24 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 14.08.2024

Ο Γουίλιαμ Σαλίμπα παρέδωσε ένα masterclass άμυνας, εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι παρόλο που χρειαζόταν μια ένεση λίγες ώρες πριν την έναρξη του ντέρμπι για να αγωνιστεί.

Ο Γουίλιαμ Σαλίμπα ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στη νίκη της Άρσεναλ κόντρα τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έμιρεϊτς» την Κυριακή (08/10). Με αυτόν τον τρόπο οι «κανονιέρηδες» παραμένουν αήττητοι στην Premier League έχοντας κερδίσει έξι από τα πρώτα οκτώ παιχνίδια τους αυτή τη σεζόν.

Ο Μικέλ Αρτέτα είδε τον Σαλίμπα να πραγματοποιεί μία εξαιρετική εμφάνιση και να «σβήνει» τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μια φορά τον Ραγιά, έχοντας 0 expected goals!

Από την άλλη, ο 22χρονος Γάλλος κατάφερε να κερδίσει όλες τις μονομαχίες που έδωσε με τους αντιπάλους του, ολοκληρώνοντας μάλιστα την αναμέτρηση και με ποσοστό 97% στις μεταβιβάσεις του. Παράλληλα δεν δέχτηκε ούτε μια ντρίπλα, ενώ τελείωσε το ματς χωρίς να κάνει ούτε ένα φάουλ!

Ολα αυτά μάλιστα τη στιγμή που ο Σαλίμπα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Νησί, χρειάστηκε ένεση προκειμένου να «σφίξει» τα δόντια και να αγωνιστεί κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, καθώς επιθυμία του ήταν να μην χάσει με τίποτα το ντέρμπι. Ο τραυματισμός του στο δάχτυλο του ποδιού, ωστόσο, τον οδήγησε να αποσυρθεί από την ομάδα της Γαλλίας ενόψει των αγώνων τους με την Ολλανδία και τη Σκωτία. Θα παραμείνει στις προπονήσεις της Άρσεναλ κατά τη διάρκεια της διεθνούς διακοπής, ώστε να μπορέσει να υποβληθεί σε θεραπεία για τον τραυματισμό του. 

Ο Μίκελ Αρτέτα θα ελπίζει να έχει σε πλήρως φόρμα Σαλίμπα όταν η Άρσεναλ ξαναρχίσει την εκστρατεία της στο πρωτάθλημα σε ένα ντέρμπι του Λονδίνου εναντίον της Τσέλσι στις 21 Οκτωβρίου.