Σάλος στη Σουηδία, ξέσπασε ο τεχνικός – «Αν ήσουν προπονητής ας έκανες ό,τι διάολο σου άρεσε»

Ξέσπασε ο τεχνικός της Σουηδίας Γιάνε Άντερσον.

i

print screen

Σάλος στη Σουηδία, ξέσπασε ο τεχνικός – «Αν ήσουν προπονητής ας έκανες ό,τι διάολο σου άρεσε»

Γιώργος Σακελλαρίου 09:56 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:34 - 14.08.2024

Ο τεχνικός της Εθνικής Σουηδίας Γιάνε Άντερσον εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι σε δημοσιογράφους μετά τη νίκη επί του Αζερμπαϊτζάν με 5-0. «Δεν αντέχω άλλο τη γκρίνια, όλο κλαίγεστε».

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Όχι μόνο στην Ελλάδα.

Στη Σουηδία ξέσπασε σάλος με την αντίδραση του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιάνε Άντερσον και την αντίδρασή του σε ερώτηση δημοσιογράφου. Η Σουηδία συνέτριψε το Αζερμπαϊτζάν με 5-0 και ο Άντερσον ρωτήθηκε για τον χρόνο συμμετοχής κάποιων παικτών, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει.

Συγκεκριμένα, ο Σουηδός τεχνικός εμφανίστηκε μετά το ματς για δηλώσεις στο πάνελ των σχολιαστών της τηλεόρασης και ήταν ιδιαίτερα επιθετικός, με αποτέλεσμα η συζήτηση να εξελιχθεί σε τσακωμό. Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον ομοσπονδιακό προπονητή για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Γέσπερ Κάρλσον στα δύο τελευταία παιχνίδια και τότε ήρθε η έκρηξη του Γιάνε Άντερσον. 

«Ποιος δεν θα έπρεπε να παίζει τότε; Ο Ίσακ ή ο Γκιόκερες;», είπε φανερά ενοχλημένος ο Άντερσον με τον Μπόγιαν Τζόρτζιτς να απαντά: «Δεν είναι κάτι προσωπικό, μια ερώτηση κάνω». Ο Άντερσον τότε έπαιξε φουλ επίθεση: «Αν ήσουν προπονητής, ας έκανες ό,τι διάολο σου άρεσε. Δεν αντέχω άλλο αυτή τη γκρίνια! Μόλις κερδίσαμε 5-0 και κλαίγεστε!». Κουνούσε, μάλιστα, το χέρι του, με τον Τζόρζιτς να αναφέρει: «Γιατί μου κουνάτε έτσι τα χέρια σας; Έκανα μια ερώτηση!».

«Δεν είμαι εδώ για να ακούω όλες αυτές τις βλακείες. Δεν έχω διάθεση να σας μιλήσω. Κάθομαι εδώ μετά από ένα 5-0 και πρέπει να σας δώσω εξηγήσεις;», απάντησε ο τεχνικός. «Δεν είστε υποχρεωμένος, αλλά εκπροσωπείτε 10 εκατομμύρια ανθρώπους», συνέχισε ο σχολιαστής και ο διάλογος σόκαρε τους τηλεθεατές:

«Ποιον αντιπροσωπεύεις εσύ;», ρώτησε ο Άντερσον κι ο Μπόγιαν Τζόρτζιτς εξέλαβε την ερώτηση ως αιχμή για την σερβική καταγωγή του. «Τη Σουηδία! Τι, υπαινίσσεστε, ότι έπρεπε να εκπροσωπώ άλλη χώρα; Τη Σερβία ίσως; Γιατί είστε τόσο επιθετικός; Είναι ντροπή! Κρίμα, για έναν προπονητή εθνικής ομάδας».

Τελευταίος μίλησε ο Άντερσον, ο οποίος ανέφερε: «Αν ερχόμουν εδώ μετά από μια ήττα με 3-0, να το καταλάβω. Αλλά να έρχομαι εδώ μετά από ένα 5-0 και να πρέπει να αμυνθώ απέναντί σας; Αντίο σας!». Φυσικά το σκηνικό έγινε viral στα σουηδικά ΜΜΕ, με το κανάλι και τον σχολιαστή να απαιτούν δημόσια συγνώμη από τον προπονητή για την συμπεριφορά του και να καλούν την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να πάρει θέση.