Ο ξάδερφος του Σαλβατόρε Σκιλάτσι και πρώην παίκτης της Λάτσιο ζει με τον σκύλο του στον δρόμο

Ο ξάδερφος του Σαλβατόρε Σκιλάτσι και πρώην παίκτης της Λάτσιο ζει με τον σκύλο του στον δρόμο

Δημήτρης Χούπης • 19:11 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 18.09.2024

Ο πρώην παίκτης της Λάτσιο και ξάδερφος του Σαλβατόρε Σκιλάτσι, Μαουρίσιο, είναι άστεγος και μένει με τον σκύλο του στους δρόμους του Παλέρμο.

Η είδηση του θανάτου του Σαλβατόρε Σκιλάτσι προκάλεσε θλίψη στον ιταλικό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής από τον Ιανουάριο του 2022 είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο παχύ έντερο και άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (18/9) σε ηλικία 59 ετών.

Ο "Τότο", όπως τον αποκαλούσαν είχε έναν ξάδερφο, τον Μαουρίτσιο με τον οποίο έπαιξαν μαζί στη Μεσίνα. Ωστόσο η καριέρα του Μαουρίτσιο δεν ήταν παρόμοια με του ξαδέρφου του, αφού αυτός στα τελευταία χρόνια είχε πρόβλημα με τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Πλέον ο 62χρονος έχει επιστρέψει στην πόλη στην οποία μεγάλωσε, το Παλέρμο. Ωστόσο η ζωή του έχει πάει από το κακό στο χειρότερο, αφού ο πρώην ποδοσφαιριστής είναι άστεγος ζώντας με τον σκύλο του Κίτσιο στους δρόμους της πόλης.

Μάλιστα μια ομάδα εθελοντών έκανε μια προσπάθεια για να βοηθήσει αυτόν και τον σκύλο του. «Όπως ξέρετε, βοηθάμε τον Μαουρίτσιο Σκιλάτσι, ο οποίος είναι άστεγος μαζί με τον σκύλο του και μένει στην Piazza Verdi. Ακολουθεί ένας πρόγραμμα υγείας και τον βοηθάμε μαζί με τη διαχείριση του σκύλου του.

Ο Μαουρίτσιο βρίσκεται σε κατάσταση σοβαρού υποσιτισμού. Έχει βαρεθεί να τρώει αγορασμένα τρόφιμα. Μου είπε ότι του λείπουν οι γεύσεις του σπιτιού. Μπορούμε να οργανωθούμε και να του πάμε μαγειρευτό φαγητό; Αν θέλει κανείς να βοηθήσει ας μου γράψει», ήταν τα λόγια ενός εθελοντή στα social media.