Σάμαρης: «Στην καριέρα μου πάντα παίζω τον ρόλο του μέντορα - Ήταν εύκολη απόφαση να έρθω στην Κοριτίμπα»

Ανδρέας Σάμαρης

i

© Intime

Σάμαρης: «Στην καριέρα μου πάντα παίζω τον ρόλο του μέντορα - Ήταν εύκολη απόφαση να έρθω στην Κοριτίμπα»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:58 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:33 - 14.08.2024

Λίγο πριν το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Κοριτίμπα, ο Ανδρέας Σάμαρης μίλησε για αυτόν τον νέο σταθμό της καριέρας του.

Όπως είναι γνωστό εδώ κι αρκετές μέρες, ο Ανδρέας Σάμαρης θα γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στην Βραζιλία, διότι η Κοριτίμπα ανακοίνωσε την απόκτησή του. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από τη πορτογαλική Ρίο Άβε και αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με τον Σάμαρη να παίρνει την απόφαση να συνεχίσει στη Βραζιλία. Να θυμίσουμε ότι ο Σάμαρης είναι στο εξωτερικό από το 2014.

Με αφορμή το ντεμπούτο του με τα «πράσινα» το οποίο αναμένεται να γίνει την Πέμπτη τα ξημερώματα (14/9, 01.00) στην αναμέτρηση της Κοριτίμπα με τη Σάο Πάολο, ο Έλληνας μέσος μίλησε για αυτόν τον νέο σταθμό της πολυετής του καριέρας.

Μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Σάμαρης ανέφερε: «Ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση για μένα να έρθω στην Κοριτίμπα, κυρίως λόγω του πρότζεκτ που μου παρουσίασαν ο Αρτούρ Μοράες και ο Κάρλος Αμοδέο. Είμαι πλέον επικεντρωμένος στο να βοηθήσω τον σύλλογο να πάω σε άλλο επίπεδο κάτι που νιώθω πως είναι πολύ εφικτό. Η Κοριτίμπα εξαρτάται από την ίδια, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς για το τι κάνουν άλλες ομάδες. 

Για τους οπαδούς μας, μου έχουν μιλήσει οι συμπαίκτες μου, αλλά και οι άνθρωποι της διοίκησης. Καταλαβαίνω πως είναι ταραγμένοι επειδή η ομάδα βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, όμως ξέρω πως μπορούν να δώσουν το δικό τους σόου από τις κερκίδες και ελπίζω να το δω αυτό την Πέμπτη. Θέλουμε να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση μας στην αναμέτρηση με την Μπαϊα και να τους δούμε χαρούμενους».

Σχετικά με τον ρόλο του μέντορα που του έχει ανατεθεί: «Μπορώ να παίξω αυτό τον ρόλο. Στην καριέρα μου πάντα παίζω αυτό τον ρόλο. Κάποιες φορές δουλεύει και κάποιες άλλες όχι. Νιώθω με τους νέους παίκτες στην ομάδα πως θα κάνουμε την διαφορά».

Ασύλληπτη ομολογία Κόκε: «Στο ποδόσφαιρο έβγαζα 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο, με τα ναρκωτικά τα έβγαζα σε δύο μήνες!»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:36 - 11.09.2023

Ασύλληπτη ομολογία Κόκε: «Στο ποδόσφαιρο έβγαζα 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο, με τα ναρκωτικά τα έβγαζα σε δύο μήνες!»

Ο Σέρχιο Κόκε παραχώρησε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης και μεταξύ άλλων στάθηκε στις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο προπονητής του συλλόγου είχε σχολιάσει τις νέες μεταγραφικές κινήσεις, με αποτέλεσμα να αναφερθεί και στον Ανδρέα Σάμαρη. «Υπολογίζουμε τον Σλιμανί από το επόμενο παιχνίδι μας. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά θα πρέπει η μπάλα να φτάσει σε εκείνον. Υπάρχει επίσης και ο Σάμαρης, ένας μέσος, τον οποίο είχα ζητήσει από την διοίκηση. Πρόκειται για έναν ψηλό, δυναμικό ποδοσφαιριστή με καλές μεταβιβάσεις και εμπειρία. Γνωρίζει καλά την θέση του και είναι ηγέτης. Τους περιμένουμε και τους δύο με ανοικτές αγκάλες», δήλωσε χαρακτηριστικά.