«Ο Σαμάτα είναι ο... Μέσι και ο Ρονάλντο της Τανζανίας»

Αλί Σαμάτα

i

© Intime

«Ο Σαμάτα είναι ο... Μέσι και ο Ρονάλντο της Τανζανίας»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:47 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:47 - 09.09.2024

Μπορεί ο Αλί Σαμάτα να μην βρίσκεται πλέον στα πλάνα του Ράζβαν Λουτσέσκου, όμως οι Τανζανοί δεν έχουν σταματήσει να τον αποθεώνουν.

Είναι δεδομένο πως ο Αλί Σαμάτα είναι εκτός πλάνων και δεν υπολογίζεται από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές.

Το περσινό καλοκαίρι, οι Θεσσαλονικείς έφεραν τον Σαμάτα στην Τούμπα, με σκοπό ο Τανζανός να πλαισιώσει τον Μπράντον Τόμας και να αποτελέσει τον διάδοχο του Νέλσον Ολιβέιρα.

Το μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου κλήθηκε να δώσει στη νέα του ομάδα το... εύκολο γκολ, το οποίο ο ΠΑΟΚ είχε να δει από εποχές Πρίγιοβιτς. Ο Άλι Σαμάτα πήρε τις ευκαιρίες του, προσπάθησε για το καλύτερο, όμως δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να δώσει τη... λύση στους ασπρόμαυρους. Συνολικά κατέγραψε 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό τρία γκολ κι έξι ασίστ.

Τη φετινή σεζόν, ο Τανζανός πρόλαβε και μέτρησε δύο συμμετοχές στα προκριματικά του Champions League κόντρα στην Μπάνια Λούκα, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει δίχτυα ξανά.

Μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να μην υπολογίζεται από τον Ρουμάνο τεχνικό, όμως οι συμπατριώτες του δεν έχουν σταματήσει να τον αποθεώνουν.

Με αφορμή το πρόσφατο εντός έδρας 0-0 με την Αιθιοπία για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ένας από τους γνωστότερους αθλητικούς δημοσιογράφους της Τανζανίας, μίλησε για την απουσία του Σαμάτα από την Εθνική ομάδα.

«Έπρεπε να αποσυρθεί από την εθνική για να γίνει σεβαστός. Μόλις τις προάλλες, παίξαμε με την Αιθιοπία και το κοινό της Τανζανίας τον θυμήθηκε ήδη. Ένα κακό παιχνίδι με πολλούς παίκτες στην μπροστινή περιοχή να μην καταφέρνουν να δείξουν το πλεονέκτημά τους. Οι Τανζανοί έχουν ήδη θυμηθεί τον Σαμάτα. Αυτή είναι η υποκρισία των Τανζανών στην καλύτερη εκδοχή της. Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμάτα δεν είναι ακόμα στα καλύτερά του, αλλά έχει ακόμα την ευκαιρία να δείξει την εμπειρία του στο γήπεδο. Αν όχι για ολόκληρο τον αγώνα, τότε για λίγα λεπτά.

Και μόνο η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο κάνει κάποιους παίκτες της αντίπαλης ομάδας να τον φοβούνται.Ακόμα και αν ο διαιτητής δει τον Σαμάτα, τον σέβεται περισσότερο γιατί ξέρει το προφίλ του. Είναι ένα κοινό πράγμα γι’ αυτό έχει εισαχθεί το στυλ να δίνεται η αρχηγία στον παίκτη που είναι ο πιο διάσημος παίκτης της χώρας. Ο Μέσι για την Αργεντινή, ο Ρονάλντο για την Πορτογαλία, ο Νεϊμάρ για τη Βραζιλία, ο Εμπαπέ για τη Γαλλία. Τα παραδείγματα είναι πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έντο Κουμουέμπε.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!