«Πάτησε» Ελλάδα ο Ακαϊντίν για λογαριασμό του Παναθηναϊκού - «Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά, ο Τερίμ έπαιξε ρόλο» (vids)

Σαμέτ Ακαϊντίν

i

© Intime

«Πάτησε» Ελλάδα ο Ακαϊντίν για λογαριασμό του Παναθηναϊκού - «Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά, ο Τερίμ έπαιξε ρόλο» (vids)

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:39 - 13.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 14.08.2024

Στην Ελλάδα έφτασε σήμερα Σάββατο (13/1) ο Σαμέτ Ακαϊντίν, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο Σαμέτ Ακαϊντίν, με σκοπό να ολοκληρώσει αισίως τη μεταγραφή του με τη μορφή δανεισμού στον Παναθηναϊκό. Ο 29χρονος στόπερ αναμένεται να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις μέσα στις επόμενες ώρες, με σκοπό να «ντυθεί» στα πράσινα με κάθε επισημότητα και να ενσωματωθεί άμεσα στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Φατίχ Τερίμ.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο αεροδρόμιο, ο Τούρκος στόπερ ανέφερε: «Ο προπονητής Φατίχ Τερίμ έπαιξε ρόλο. Όταν με ζήτησε ο Παναθηναϊκός, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά να δεχτώ. Είναι σημαντικό ότι στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα, ήταν ένας από τους λόγους που ήθελα να έρθω. Ο άλλος λόγος είναι ότι ακολουθεί το Euro 2024 και θέλω να πάρουμε το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό για να μπορέσεω να πάω στο Euro το καλοκαίρι».

Για το αν μίλησε με κάποιον για τον Παναθηναϊκό: «Με τον Αράο πέρυσι ήμασταν συμπαίκτες και μου είπα κάποια πράγματα. Είδα ότι οι οπαδοί είναι πολύ καλοί. Ανυπομονώ να παίξω». 

Για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί άμεσα: «Η απόφαση αυτή είναι του προπονητή. Εγώ είναι έτοιμος όταν μου ζητηθεί και θα δώσω τα πάντα».

Ο Ακαϊντίν είχε συμφωνήσει με τους «πράσινους», ενώ συμφωνία είχε επιτευχθεί και με τη Φενέρμπαχτσε. Όμως, η τουρκική ομάδα καθυστέρησε λίγο να επιτρέψει στον 29χρονο στόπερ να ταξιδέψει, προκειμένου να κλείσει προηγουμένως τον αντικαταστάτη του.

Ασφαλώς, ο Ακαϊντίν δεν προλαβαίνει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Τερίμ θα υπολογίζει για τη ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Φενέρμπαχτσε παραχωρεί τον Ακαϊντίν με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες και ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει ένα μικρό ενοίκιο και τις αποδοχές του ποδοσφαιριστή μέχρι τον Ιούνιο. Με το ποσό να ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.