Το υψηλό ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο Σαμουέλ Ετό στην κόρη του για διατροφή

Σαμουέλ Ετό

Το υψηλό ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο Σαμουέλ Ετό στην κόρη του για διατροφή

Κώστας Τόπας 12:41 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 14.08.2024

Ο Σαμουέλ Ετό καλείται να πληρώσει στην Ερίκα, την κόρη του που αναγνωρίστηκε το 2022, συνολικά 90.000 ευρώ, ως απλήρωτες συντάξεις διατροφής.

Ο Σαμουέλ Ετό θα πρέπει να πληρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην κόρη του. Η Ερίκα Ντο Ροζάριο Νιέβες ανακηρύχθηκε κόρη του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα το 2022 και, μετά τη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο, καθορίστηκε ότι ο Καμερουνέζος πρέπει να πληρώσει έως και 90.000 ευρώ στην κόρη του. Ο λόγος που θα το κάνει αυτό είναι για διατροφές που δεν έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο και οι δύο πλευρές αφήνουν πίσω τους τον δικαστικό πόλεμο που είχαν αναλάβει και καταλήγουν σε ειρηνική συμφωνία.

Σύμφωνα με την EFE, σε συνομιλία με τον δικηγόρο της νεαρής κοπέλας, Φερνάντο Οσούνα από τη Σεβίλλη, «οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια "ικανοποιητική" συμφωνία μετά από μια διαπραγμάτευση που έκλεισε αυτή την εβδομάδα με την πληρωμή των συμφωνηθέντων χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της Ερίκα Ντο Ροζάριο Νιέβες και μετά από έντονη διαπραγμάτευση μεταξύ των δικηγόρων τους».

Η Ερίκα Ντο Ροζάριο Νιέβες γεννήθηκε όταν ο Σαμουέλ Ετό ήταν μέλος της Εσπανιόλ. Ο άλλοτε αστέρας του ποδοσφαίρου φέρεται να συνάντησε τη μητέρα σε νυχτερινό μαγαζί στη Μαδρίτη όταν ήταν ποδοσφαιριστής της Λεγανές. Ο Καμερουνέζος όμως δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να τηναναγνωρίσει κόρη του. Όμως η γυναίκα παρουσίασε βιολογικά στοιχεία που πιστοποιούσαν ότι η Ερίκα ήταν κόρη του παλαίμαχου επιθετικού. Ο δικαστής παραδέχθηκε τον ισχυρισμό, αλλά ο Ετό δεν συμμορφώθηκε με τις νομικές απαιτήσεις.

Η μήνυση κατατέθηκε το 2018, όταν η Ερίκα ήταν 19 ετών. Εκτός από την αποζημίωση για τη διατροφή, σύμφωνα με την EFE, «η καταγγελία εξέταζε το αίτημα φυλάκισης 12 μηνών για τον πρώην παίκτη, ο οποίος έχει ήδη ιστορικό όπως τους 22 μήνες που καταδικάστηκε για φορολογικό αδίκημα στην Ιταλία και τη μη καταβολή συντάξεων σε άλλη κόρη στην ίδια χώρα».