Ντροπιαστική δήλωση από κορυφαίο προπονητή: «Ο Ντεμπέλε παίζει σαν αυτιστικός - Κάπως έτσι είναι και ο Εμπαπέ»

Σαμπάολι - Ντεμπελέ

i

© Imago

Ντροπιαστική δήλωση από κορυφαίο προπονητή: «Ο Ντεμπέλε παίζει σαν αυτιστικός - Κάπως έτσι είναι και ο Εμπαπέ»

Sportal newsroom 11:31 - 21.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 21.07.2024

Η δήλωση του Χόρχε Σαμπάολι για τον Ντεμπέλε που σήκωσε... θύελλα αντιδράσεων.

Ο πρώην προπονητής της Σεβίλλης και της Εθνικής Αργεντινής, Χόρχε Σαμπάολι, κλήθηκε να σχολιάσει την εικόνα που παρουσίασε η Γαλλία στο Euro του 2024. Οι «Τρικολόρ» δεν έπεισαν με την εικόνα τους, ωστόσο έφτασαν μέχρι την ημιτελική φάση.

Μεταξύ άλλων, ο 64χρονος τεχνικός στάθηκε στις εμφανίσεις του Ουσμάν Ντεμπελέ, ξεφεύγοντας μάλιστα από τα όρια και προχωρώντας σε μία τραγική δήλωση που σήκωσε... θύελλα αντιδράσεων.

«Ο Ντεμπελέ παίζει σαν αυτιστικός. Ξεκινάει μια επίθεση μόνος του και την ολοκληρώνει πάλι μόνος του. Δεν έχει την ικανότητα να κάνει έναν συμπαίκτη του να λάμψει. Ξέρει να το κάνει μόνο για τον εαυτό του. Κάπως έτσι είναι και ο Μπαπέ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαμπάολι.

Ζήτησε συγγνώμη ο Έντσο Φερνάντες για το ρατσιστικό σύνθημα κατά του Εμπαπέ

Οι Γάλλοι παίκτες της Τσέλσι είναι οργισμένοι με τον Αργεντινό συμπαίκτη τους Έντσο Φερνάντες, καθώς οι πανηγυρισμοί του μετά τον τελικό του Κόπα Αμέρικα, περιλάμβαναν ρατσιστικά συνθήματα για παίκτες της εθνικής Γαλλίας.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αφού η γαλλική ομοσπονδία προχώρησε σε καταγγελία στην FIFA, ενώ και η Τσέλσι άνοιξε εσωτερική έρευνα, με τους Γάλλους παίκτες των «μπλε», Γκουστό, Ουγκοτσούκου, Ενκουκού, Φοφανά, Ντισασί και Μπαντιασίλ, να είναι έξαλλοι με τον συμπαίκτη τους.

Από την πλευρά του, ο Έντσο Φερνάντες ανήρτησε στα social media ένα απολογητικό μήνυμα, τονίζοντας ότι παρασύρθηκε από την ευφορία για την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα και κατάλαβε αργότερα το λάθος του.

«Θα ήθελα να απολογηθώ  ειλικρινά για ένα βίντεο που ανάρτησα στο Instagram στην διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Copa America. Το σύνθημα συμπεριλάμβανε ακραία ρητορική και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό.

Στέκομαι ενάντια στις διακρίσεις σε κάθε μορφή τους και απολογούμαι που βρέθηκα σε αυτή την κατάσταση πάνω στην ευφορία για την κατάκτηση του Copa America. Αυτό το βίντεο, αυτές οι στιγμές, δεν με αντιπροσωπεύουν τις πεποιθήσεις και τον χαρακτήρα μου. Ειλικρινά ζητάω συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμα που δημοσίευσε στα social media ο Αργεντινός χαφ.