Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την υποχρέωση στην Ιρλανδία με άνετο διπλό και μπήκε και με τη «βούλα» στη League Phase του Europa League
i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την υποχρέωση στην Ιρλανδία με άνετο διπλό και μπήκε και με τη «βούλα» στη League Phase του Europa League

Μάνος Τσαλγατίδης 23:48 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 29.08.2024

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 2/2 κόντρα στη Σάμροκ Ρόβερς επικρατώντας και στην Ιρλανδία (0-2), με αποτέλεσμα να κλείσει τη θέση του στη League Phase του Europa League με κάθε επισημότητα.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 0-2 της Σάμροκ Ρόβερς στην Ιρλανδία και πήρε την πρόκριση χάρη στα γκολ των Οζντόεφ και Ντεσπόντοφ.

Με μια ακόμα νίκη ολοκλήρωσε το καλοκαιρινό ταξίδι των προκριματικών ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 0-2 της Σάμροκ Ρόβερς στην Ιρλανδία, και σε συνδυασμό με το 4-0 της Τούμπας πήρε την πρόκριση στη League Phase του Europa League. Οζντόεφ και Ντεσπόντοφ οι σκόρερ των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Με τον Τισουντάλι βασικό ήταν η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα και Ότο στην τετράδα της άμυνας, οι Καμαρά-Οζντόεφ στα χαφ, και οι Μουργκ-Ντεσπόντοφ-Ζίβκοβιτς γύρω από τον φουνταριστό Τισουντάλι στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Στίβεν Μπράντλεϊ προτίμησε ξανά τριάδα στην άμυνα, με σύστημα 3-5-2 και τους Μπάιρν ΜακΝάλτι ως επιθετικό δίδυμο.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημά του με κατοχή της μπάλας και συνεχές passing game. Οι πρώτες φάσεις δεν άργησαν να δημιουργηθούν καθώς μόλις στο 5’ ο Ντεσπόντοφ βρέθηκε θέση βολής αλλά του σουτ του απέκρουσε ο Πελς, κάτι που έγινε και σε σουτ του Μουργκ ένα λεπτό αργότερα.

Στο 10’ ήταν η σειρά του Οζντόεφ να νικηθεί από τον Ιρλανδό τερματοφύλακα, για να ακολουθήσει ένα στείρο από ευκαιρίες διάστημα για τον Δικέφαλο, πριν έρθει ένα άστοχο τελείωμα του Μουργκ στο 26’. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, χωρίς να μπορούν να απειλήσουν επιθετικά.

Στο 36’ ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση αλλά και πάλι ο Πελς είπε “όχι”, την ώρα που ο Δικέφαλος είχε χάσει την ένταση και τη συγκέντρωση με τα οποία ξεκίνησε την αναμέτρηση. Έτσι, το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Η Σάμροκ Ρόβερς επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τη χαλαρότητα που συνέχισε να δείχνει ο ΠΑΟΚ και απείλησε για πρώτο φορά στο ματς. Στο 49’ με ένα σουτ του Τάουελ που έφυγε άουτ και στο 52’ με εκτέλεση φάουλ του Κάβανο που απέκρουσε δύσκολα ο Κοτάρσκι.

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:34 - 29.08.2024

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!

Εν Ελλάδι υπάρχουν πέντε, λεγόμενες μεγάλες, ομάδες (μαζί με τον Αρη) αλλά τέσσερις διεκδικούν ετησίως τον τίτλο, ως είδαμε και πέρυσι, σε μια σεζόν… θρίλερ που ανέδειξε πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι αφυπνίστηκαν μετά τις ευκαιρίες των Ιρλανδών και αύξησαν την πίεσή τους. Ο Οζντόεφ στο 56’ δε βρήκε στόχο με σουτ, ενώ στο 58’ ο Τισουντάλι βρέθηκε σε ιδανική θέση αλλά ξόδεψε τη φάση στέλνοντας την μπάλα ψηλά.

Τελικά, στο 64’ ήρθε η ώρα του γκολ. Μετά από δημιουργία του Οζντόεφ, πρώτο τελείωμα του Ζίβκοβιτς, απόκρουση του Πελς, και πάσα του Σέρβου στον Ρώσο, ο τελευταίος με σουτ έκανε το 0-1.

Ακολούθησε πλήθος αλλαγών από τους δυο προπονητές. Στο 65’ οι γηπεδούχοι έκαναν πέντε μαζεμένες, και στο 71’ οι Σβαμπ, Τάισον, Κωνσταντέλιας και Τσάλοφ πέρασαν στο γήπεδο από τον Λουτσέσκου.

Ο Αυστριακός μέσος ήταν αυτός που με την είσοδό του “έστρωσε” το δεύτερο γκολ. Στο 75’ μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του, ο Ντεσπόντοφ με τελείωμα από δύσκολη γωνία έκανε το 0-2.

Ο Βούλγαρος έχασε άλλες δυο σημαντικές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά, άλλη μία ο Τσάλοφ με πλασέ, έτσι το 0-2 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Σάμροκ Ρόβερς: Πελς, Κλίρι, Λόπες, Κάβανο (Γκρέις 65’), Τάουελ, ΜακΈνεφ, Ο’Νιλ (Νούναν 65’), Ο’Σάλιβαν, Μπερνς (Φαρούτζα 65’), Μπάιρν (Μαντρόϊου 65’), ΜακΝάλτι (Μπιουρκ 65’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα (Ράφα Σοάρες 76’), Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Ότο, Καμαρά, Οζντόεφ (Σβαμπ 71’), Μουργκ (Τάισον 71’), Ντεσπόντοφ, Ζίβκοβιτς (Κωνσταντέλιας 71’), Τισουντάλι (Τσάλοφ 71’).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το ματς είχε κριθεί ουσιαστικά επτά βράδια πριν όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-0 και η ρεβάνς στην Ιρλανδία ήταν απλά μια τυπική διαδικασία.

MVP:

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και τη συνόδεψε και με γκολ παίρνοντας τον άτυπο αυτό τίτλο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!