Ο ήρωας του Σαν Μαρίνο δεν είχε γεννηθεί καν όταν η χώρα του έκανε την πρώτη του νίκη

Σαν Μαρίνο

i

PrtScr

Ο ήρωας του Σαν Μαρίνο δεν είχε γεννηθεί καν όταν η χώρα του έκανε την πρώτη του νίκη

Κώστας Τόπας 12:09 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:09 - 06.09.2024

Το Σαν Μαρίνο επικράτησε του Λιχτενστάιν για το Nations League (1-0) κι έγραψε ιστορία, καθώς πανηγύρισε την πρώτη του νίκη από το 2004 και μάλιστα απέναντι στον ίδιο αντίπαλο.

Ήρθε η στιγμή που η εθνική ομάδα του Σαν Μαρίνο περίμενε εδώ και 34 χρόνια, από τον πρώτο επίσημο αγώνα της το Νοέμβριο του 1990.

Η ομάδα του ανεξάρτητου κρατιδίου των 35.000 κατοίκων πέτυχε σήμερα την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε αγώνα επίσημης διοργάνωσης, καθώς επικράτησε 1-0 του Λιχτενστάιν στην πρεμιέρα του Nations League (Δ΄ Κατηγορία).

Με το... δεξί η Πορτογαλία του ρέκορντμαν Ρονάλντο, έγραψε ιστορία με την πρώτη του νίκη το Σαν Μαρίνο!
NATIONS LEAGUE

23:41 - 05.09.2024

Με το... δεξί η Πορτογαλία του ρέκορντμαν Ρονάλντο, έγραψε ιστορία με την πρώτη του νίκη το Σαν Μαρίνο!

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βρίσκει δίχτυα και να γράφει ιστορία, φτάνοντας τα 900 γκολ στην καριέρα του, η Πορτογαλία επικράτησε της Κροατίας με 2-1 στην πρεμιέρα του Nations League. Την πρώτη του νίκη πανηγύρισε το Σαν Μαρίνο, επικρατώντας με 1-0 του Λιχτενστάιν.

Το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία έγραψε ένας 19χρονος, ο Νίκο Σενσόλι που σκόραρε στο 53ο λεπτό για να χαρίσει στους συμπατριώτες του την απόλυτη λύτρωση!

Με αυτόν τον τρόπο ο νεαρός ποδοσφαιριστής, έγραψε το όνομά του στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας του. Άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο 19χρονος μέσος πρόσφερε το τρίποντο και σκόρπισε χαμόγελα στους συμπαίκτες και τους συμπατριώτες του.

Η 210η και τελευταία χώρα στην κατάταξη της FIFA δεν είχε κερδίσει αγώνα από τις 28 Απριλίου 2004. Γι' αυτό και ο Νίκο Σενσόλι γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 2005 και δεν είχε δει νίκη στον Άγιο Μαρίνο όσο ζούσε. Τέσσερις από τους συμπαίκτες του, παρόντες στο γήπεδο την Πέμπτη (05/09), δεν γεννήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης νίκης για τον Σαν Μαρίνο.

Το Σαν Μαρίνο είχε ήδη νικήσει το Λιχτενστάιν το 2004, με το ίδιο σκορ (1-0). Έκτοτε, η επιλογή αυτού του περίκλειστου μικροκράτους στη δυτική Ιταλία (παλιά Δημοκρατία που έχει σχεδόν 34.000 κατοίκους) παρέμεινε σε μια σειρά 140 αγώνων χωρίς επιτυχία. Στο σφύριγμα της λήξης, ο Νίκο Σενσόλι και οι συμπατριώτες του πανηγύρισαν λογικά όπως έπρεπε αυτή τη νίκη.

Στις 18 Νοεμβρίου το Λιχτενστάιν θα έχει την ευκαιρία να εκδικηθεί σε ρεβάνς το Σαν Μαρίνο στο Nations League. Η χώρα που βρίσκεται στην 199η θέση της κατάταξης της FIFA περιμένει μια νίκη από το 2020, όταν κυριάρχησε στο Λουξεμβούργο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!