Ο Σανέ για τον Κομπανί: «Μου είπε ότι θα γινόταν προπονητής μου και δυστυχώς συνέβη»

Βίνσεντ Κομπανί & Λιρόι Σανέ

i

PrtScr

Ο Σανέ για τον Κομπανί: «Μου είπε ότι θα γινόταν προπονητής μου και δυστυχώς συνέβη»

Κώστας Τόπας 15:23 - 05.06.2024

Από συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Σίτι, Λιρόι Σανέ και Βίνσεντ Κομπανί βρίσκονται ξανά στη Μπάγερν, έχοντας αυτή τη φορά διαφορετική σχέση, καθώς ο Βέλγος είναι ο νέος τεχνικός των Βαυαρών.

Μετά από μακρά αναζήτηση προπονητή για την επόμενη σεζόν, η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε την επιλογή του Βίσεντ Κομπανί για να αναλάβει αυτή τη θέση. Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι αποσύρθηκε ως παίκτης μόλις πριν από πέντε χρόνια, οπότε η εμπειρία του ως προπονητής δεν είναι και πολύ μεγάλη.

Από την άλλη, ο γενικός αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Μαξ Έμπερλ, τον εμπιστεύεται και, όπως είπε, τον θεωρεί «έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προπονητές στην Ευρώπη, νέο αλλά εξαιρετικά φιλόδοξο».

Ο Λερόι Σανέ, με τον οποίο ο Βέλγος μοιραζόταν τα ίδια αποδυτήρια στη Μάντσεστερ Σίτι πριν από πέντε σεζόν, θα είναι πλέον ένας άλλος παίκτης στην ομάδα του. Ο Βαυαρός εξτρέμ έδωσε την άποψή του για την έλευση του πρώην συμπαίκτη του ως προπονητής της ομάδας.

Ο Σανέ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα του Κομπανί να οδηγήσει την ομάδα να λάμψει ξανά. «Όταν ήμασταν μαζί στη Σίτι, μου είπε ότι θα γινόταν ο προπονητής μου κάποια στιγμή. Του είπα ότι δεν επρόκειτο να συμβεί, και τώρα έγινε, δυστυχώς», είπε ο Γερμανός μεσοεπιθετικός γελώντας. «Αστειεύομαι! Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι ο προπονητής μας και που μπορεί να προπονήσει έναν τόσο "κορυφαίο" σύλλογο", είπε για τον μελλοντικό του προπονητή.

«Ο Βίνσεντ ήταν ένας απόλυτος ηγέτης ως παίκτης. Κάποιος που πάντα πρωτοστάτησε, που θέλει να δει κυρίαρχο, γρήγορο και θαρραλέο ποδόσφαιρο», συνέχισε ο Σανέ«Στη Μάντσεστερ Σίτι φρόντισε πολύ καλά εμάς τους νέους και μας στήριξε», εξήγησε.

Η άφιξη του Κομπανί σηματοδοτεί μια επανένωση για τον Σανέ, ο οποίος έπαιξε μαζί του στη Μάντσεστερ Σίτι πριν ενταχθεί στην Μπάγερν τον Ιούλιο του 2020. Η ισχυρή τους σχέση θα μπορούσε να αποδειχθεί ωφέλιμη για τον Σανέ, ο οποίος στοχεύει να ανακαλύψει ξανά τη φόρμα του μετά από ένα αδύναμο δεύτερο μισό της σεζόν στη Bundesliga.