Εσπασαν ξανά τα ταμεία στην Σαουδική Αραβία: Μισό δισ. ευρώ σε μεταγραφές!

Κανσέλο

i

AlHilal Saudi Club

Εσπασαν ξανά τα ταμεία στην Σαουδική Αραβία: Μισό δισ. ευρώ σε μεταγραφές!

Κώστας Τόπας 13:12 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 03.09.2024

Οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας έσπασαν ξανά κάθε ρεκόρ στις μεταγραφικές αποκτήσεις, καθώς συνολικά δαπανήθηκε μισό δισεκατομμύριο ευρώ για παίκτες!

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος έκλεισε τις πόρτες της το απόγευμα της Δευτέρας (02/09) για τη Σαουδική Αραβία και ήρθε η ώρα να γίνει ο απολογισμός. Αφού ξόδεψε 886 εκατομμύρια ευρώ το 2023, το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας μείωσε το μέγεθος αυτού του ποσού, επενδύοντας σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία περίοδο της μεταγραφικής αγοράς. Ένα ποσό που παραμένει σημαντικό.

Οι σαουδαραβικοί σύλλογοι μπόρεσαν να έχουν νέες ευκαιρίες με μια αλλαγή στους κανονισμούς του πρωταθλήματος. Κι αυτό διότι είναι πλέον δυνατό να υπάρχουν 10 ξένοι παίκτες σε κάθε ομάδα, σε σύγκριση με οκτώ στο παρελθόν. Προβιβασμένη στην πρώτη κατηγορία, η Αλ Καντισίγια συνέβαλε στον ισολογισμό ξοδεύοντας συνολικά 80 εκατ. ευρώ, με τον Νάτσο ως κύρια ενίσχυση ακόμα κι αν ο Ισπανός αμυντικός έφυγε ως ελεύθερος μετά το τέλος του συμβολαίου του με τη Ρεάλ Μαδρίτης .

Κριστιάνο: «Οι νεαροί παίκτες ντρέπονται να μου μιλήσουν - Δεν πρόκειται να αποσυρθώ από την Πορτογαλία»
NATIONS LEAGUE

11:11 - 03.09.2024

Κριστιάνο: «Οι νεαροί παίκτες ντρέπονται να μου μιλήσουν - Δεν πρόκειται να αποσυρθώ από την Πορτογαλία»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλησε να διαβεβαιώσει γι' ακόμη μία φορά ότι δεν έχει σκοπό να αποσυρθεί από την εθνική Πορτογαλίας, μιλώντας παράλληλα και για το παράδειγμα που θέλει να δίνει σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Η Αλ Ιτιχάντ η ομάδα με τις μεγαλύτερες δαπάνες

Η Αλ Ιτιχάντ έβαλε στο τραπέζι 60 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Μούσα Ντιάμπι από την Άστον Βίλα, την πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού για τους σαουδαραβικούς συλλόγους. Η ομάδα με επικεφαλής τον Λοράν Μπλαν ήταν αυτή που ξόδεψε τα περισσότερα, με 124 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 21 εκατομμυρίων για τον Στίβεν Μπέργκβαϊν και των 12 εκατομμυρίων για τον Χουσέμ Αουάρ.

Ο Ίβαν Τόνεϊ και ο Ζοάο Κανσέλο προσγειώθηκαν επίσης στη Σαουδική Αραβία, σε Αλ Αχλί κι Αλ Χιλάλ για 40 και 25 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα. Η τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου ήταν γεμάτη, με παράδειγμα την υπογραφή του Ντανίλο στην Αλ Ιτιχάντ. Οπως και ο Γάλλος αμυντικός Μοχάμεντ Σιμακάν, ο οποίος εντάχθηκε στην Αλ Νασρ έναντι 43 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, σε αυτό το πρωτάθλημα των 18 συλλόγων, οι διαφορές είναι ολοένα και πιο ορατές, μεταξύ των συλλόγων που υποστηρίζονται από το Σαουδικό κρατικό ταμείο (PIF) και των υπολοίπων. Όλοι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι Pro League της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται ωστόσο να ιδιωτικοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε τον Ιούλιο το Υπουργείο Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!