Το χρήμα μιλάει: Κρυστάλλινο γήπεδο σαν «διαστημόπλοιο» 45.000 θέσεων ετοιμάζει μέχρι το 2030 η Σαουδική Αραβία!

Το χρήμα μιλάει: Κρυστάλλινο γήπεδο σαν «διαστημόπλοιο» 45.000 θέσεων ετοιμάζει μέχρι το 2030 η Σαουδική Αραβία!

Γιώργος Σακελλαρίου 20:44 - 30.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:47 - 30.07.2024

Ο όμιλος Roshen ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο 45.000 θέσεων στο Ριάντ και θα είναι έτοιμο το 2030.

Το χρήμα μιλάει.

Και στη Σαουδική Αραβία ρέει άφθονο και το πετρέλαιο και φυσικά το χρήμα. Ο κορυφαίος κατασκευαστικός όμιλος στη χώρα ανακοίνωσε ότι φτιάχνει ένα νέο γήπεδο διεθνών προδιαγραφών, χωρητικότητας έως και 45.000 θέσεων, σε συνολική έκταση άνω των 450.000 τετραγωνικών μέτρων νοτιοδυτικά της πόλης του Ριάντ. Το «Roshen Stadium», που ουσιαστικά μοιάζει με ένα κρυστάλλινο διαστημόπλοιο και με βλέμμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, που θα κάνει ό,τι μπορεί η Σαουδική Αραβία για να το διοργανώσει.

Φυσικά δεν είναι ένα απλό γήπεδο. Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος «Θα έχει πολλαπλές χρήσεις και θα περιλαμβάνει μία μεγάλη γκάμα καταστημάτων, εστιατορίων και χώρων φιλοξενίας. Φυσικά στο επίκεντρο θα είναι ένα κεντρικό στάδιο που προορίζεται για τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων και συνδέει τις διάφορες εγκαταστάσεις του με απρόσκοπτο τρόπο μέσα σε ένα ανοιχτό και διασυνδεδεμένο σχέδιο».

Η ανάρτηση του ομίλου και η φωτογραφία του γηπέδου στα social media

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα: «Αυτό το έργο θα γίνει ένα εξέχον ορόσημο στη νοτιοδυτική περιοχή του Ριάντ, καθώς διακρίνεται για το λαμπερό κρυστάλλινο σχέδιο του, οι άκρες του οποίου υψώνονται για να προσθέσουν μια αισθητική πινελιά στον ουρανό της περιοχής γύρω από το στάδιο, και είναι εμπνευσμένο απόαρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της κεντρικής περιοχής στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτό το στάδιο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι επέκτασης του Ομίλου Roshen, το οποίο περιλαμβάνει τον τομέα της ανάπτυξης αθλητικών εγκαταστάσεων και αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του ομίλου να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. εφαρμόζοντας την προσέγγιση «Roshen» στη βιώσιμη ανάπτυξη ακινήτων. σύμφωνα με το όραμα του Βασιλείου για το 2030.

Οι επισκέπτες του σταδίου θα απολαμβάνουν πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι διαθέσιμες γύρω από το στάδιο, όπως πεζόδρομοι και δημόσιοι χώροι πρασίνου, καθιστώντας το έναν ζωντανό προορισμό.

Το «Roshen Stadium» σχεδιάστηκε για να πληροί όλες τις απαιτήσεις για τη φιλοξενία των πιο σημαντικών διεθνών αθλητικών γεγονότων, εκτός από τη λήψη άλλων ψυχαγωγικών, πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων και θα ενισχύσει τη χρήση των πιο πρόσφατων τεχνολογιών, όπως η ηλιακή ενέργεια. Η ολοκληρωμένη υποδομή του σταδίου και ο σχεδιασμός της οροφής του γηπέδου συμβάλλουν στη βελτίωση της κίνησης του αέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Roshen, Κάλεντ Τζοχάρ δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε αυτό το φιλόδοξο έργο που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην παροχή μιας υπέροχης εμπειρίας για τους κατοίκους της πόλης του Ριάντ και ενισχύει την ελκυστικότητα του Βασιλείου να φιλοξενεί διεθνείς διαγωνισμούς.

Με αυτό το βήμα, η Roshen, η κορυφαία εθνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στο Βασίλειο, σύμφωνα με το Όραμα του Βασιλείου για το 2030».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!