Μετά το διαστημόπλοιο στη Σαουδική Αραβία φτιάχνουν σε δύο χρόνια και γήπεδο εμπνευσμένο από υδάτινες δίνες 47.000 θέσεων! (pics)

Μετά το διαστημόπλοιο στη Σαουδική Αραβία φτιάχνουν σε δύο χρόνια και γήπεδο εμπνευσμένο από υδάτινες δίνες 47.000 θέσεων! (pics)

Γιώργος Σακελλαρίου 17:34 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:40 - 31.07.2024

Σε άλλο επίπεδο τα γήπεδα στη Σαουδική Αραβία. Θα κατασκευαστεί έως το 2026 στάδιο 47.000 θέσεων εμπνευσμένο από το υγρό στοιχείο.

Μόνο γήπεδο ιπτάμενο χαλί δεν έχουν φτιάξει στη Σαουδική Αραβία.

Την Τρίτη αναφέραμε ότι έχουν στα σκαριά ένα νέο γήπεδο 45.000 θέσεων στο Ριάντ, που μοιάζει με διαστημόπλοιο.

Σήμερα έγινε γνωστό από τους δύο κατασκευαστικούς κολοσσούς, την Roshen και την Aramco ότι θα συνεργαστούν σε ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Ένα εκπληκτικό σχέδιο για νέο γήπεδο στην πόλη Αλ Κχομπάρ, εμπνευσμένο από υδάτινες δίνες, χωρητικότητας 47.000 θεατών. Η κατασκευή του θα γίνει σε χρόνο ρεκόρ που δεν υπερβαίνει τα δύο χρόνια (έως το 2026).

Θα είναι ουσιαστικά και το κύριο γήπεδο της Αλ Κασιντίγια και ένα από αυτά που θα φιλοξενήσουν το πρωτάθλημα Ασίας στη Σαουδική Αραβία το 2027.

Το στάδιο, όπως ανακοινώθηκε θα είναι ένας κεντρικός σταθμός για τη φιλοξενία των πιο σημαντικών αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της περιοχής.

Παρουσίαση σε βίντεο του γηπέδου

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση: «Η Saudi Aramco, μια από τις κορυφαίες ολοκληρωμένες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα της ενέργειας και των χημικών, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του «Aramco Stadium» χωρητικότητας περίπου 47.000 θέσεων. Οι εργασίες για το νέο στάδιο, το οποίο θα κατασκευαστεί στην πόλη Al-Khobar, αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2026 μ.Χ., και θα γίνει το κύριο στάδιο για το Al-Qadisiyah Club, ιδιοκτησία της Saudi Aramco, και ένα από τα κύρια κεντρικά γραφεία του διοργανώσεις Κυπέλλου Ασίας που θα φιλοξενήσει το Βασίλειο το 2027.

Η Saudi Aramco, σε συνεργασία με τον όμιλο Roshen, τον κορυφαίο εθνικό κατασκευαστή ακινήτων και μία από τις εταιρείες του Δημόσιου Ταμείου Επενδύσεων, εργάζεται για την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου που ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες παγκόσμιες τεχνολογίες και ολοκληρωμένα συστήματα ψύξης, για να προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον για τους θεατές. Ο σχεδιασμός του σταδίου είναι εμπνευσμένος από το σχήμα των στροβίλων, που συνήθως παρατηρείται στην ακτή της πόλης Al-Khobar, καθώς το σχήμα του σταδίου συνδυάζει πρωτοτυπία και καινοτομία.

Αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα έρχεται να ενισχύσει τη θέση του Βασιλείου ως διοργανωτής του Ασιατικού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2027, καθώς το στάδιο αναμένεται να είναι ο κύριος σταθμός για τη φιλοξενία των πιο σημαντικών αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων στην περιοχή και ο κορυφαίος προορισμός στην Ανατολική Επαρχία, με τα VIP τμήματα και τις σουίτες και τις εγκαταστάσεις που έχουν σχεδιαστεί για να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες της κοινότητας και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Το στάδιο Aramco έχει ένα ξεχωριστό σχέδιο εμπνευσμένο από τις υδάτινες δίνες που σχηματίζονται στις ακτές του Περσικού Κόλπου. Το αρχιτεκτονικό αριστούργημα θα ακολουθεί τα υψηλότερα πρότυπα που προάγουν τη συμμετοχή, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα, καθιστώντας το κορυφαίο τοπικό προορισμό για αθλήματα και ψυχαγωγία».

Δείτε φωτογραφίες του νέου γηπέδου

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!