Σάουθγκεϊτ: «Δεν είναι φυσιολογικό να σου πετάνε ποτήρια μπύρας»

O Σάουθγκειτ

i

© Imago

Σάουθγκεϊτ: «Δεν είναι φυσιολογικό να σου πετάνε ποτήρια μπύρας»

Sportal newsroom 18:01 - 07.07.2024

Για την εικόνα που παρουσιάζει η Αγγλία στο φετινό Euro μίλησε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος στάθηκε και στα ποτήρια μπύρας που του πετάξανε.

Το βράδυ του Σαββάτου, η Αγγλία εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του UEFA Euro 2024, αποκλείοντας την Ελβετία. Βέβαια, σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν εντυπωσίασε και ο κόσμος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για τις επιδόσεις της ομάδας στο φετινό τουρνουά.

Ωστόσο ο Γκάρεθ Σάουθγκειτ έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τους παίκτες του, λέγοντας πως δεν γίνεται να μην απολαύσει την πρόκριση της ομάδας του. Παράλληλα, ο προπονητής των «Τριών Λιονταριών» στάθηκε και στις μπύρες που δέχθηκε, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι φυσιολογικό.

Θυμίζουμε πως το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα στον αγώνα με τη Σλοβενία, όταν ο τεχνικός πήγε να χειροκροτήσει τους οπαδούς της ομάδας του. Αρκετοί από αυτούς τον αποδοκίμασαν ενώ προς τη μεριά του πετάχτηκαν κάποια ποτήρια μπύρας τα οποία προσγειώθηκαν κοντά στα πόδια του Σάουθγκεϊτ.

«Αν δεν μπορώ να απολαύσω αυτή τη στιγμή, τότε είναι χάσιμο χρόνου. Σίγουρα κάθε τόσο πρέπει να υπάρχει κάποια απόλαυση σε αυτή τη δουλειά. Λατρεύω τους παίκτες και μοιράζομαι αυτή τη στιγμή μαζί τους.

Δεν μπορώ να αρνηθώ πως πονάει όταν τα πράγματα γίνονται τόσο προσωπικά. Δεν νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να σου ρίχνουν μπύρα. Αλλά είμαστε σε έναν τρίτο ημιτελικό σε τέσσερα σερί τουρνουά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι.

Ανέλαβα αυτή τη δουλειά για να προσπαθήσω να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο, για να μας χαρίσω τέτοιες βραδιές. Συνεχίζουμε να χαρίζουμε στους ανθρώπους φανταστικές αναμνήσεις.

Τώρα θέλουμε να προσφέρουμε κάτι ακόμα, δεν έχουμε πάει ποτέ σε τελικό εκτός Αγγλίας, δεν κερδίσαμε ποτέ ένα Euro, οπότε υπάρχουν δύο κομμάτια ιστορίας που θα θέλαμε να δημιουργήσουμε.

Δεν τα κάναμε πάντα όλα σωστά, αλλά γενικά δείξαμε την ανθεκτικότητα που έχουν εδώ και χρόνια οι ομάδες που κερδίζουν τουρνουά, όπως οι Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία. Δεν είναι όλα καθαρό ποδόσφαιρο», ανέφερε συγκεκριμένα ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του.