Σάουθγκεϊτ: «Ο μοναδικός μου στόχος εδώ και δύο χρόνια είναι να κατακτήσω το Euro»

Σάουθγκεϊτ: «Ο μοναδικός μου στόχος εδώ και δύο χρόνια είναι να κατακτήσω το Euro»

Δημήτρης Χούπης 08:52 - 14.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 14.07.2024

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μίλησε για το πόσο ανυπόμονος είναι για τον τελικό με την Ισπανία, τονίζοντας ότι δύο χρόνια τώρα έχει βάλει ως στόχο να κατακτήσει το φετινό Euro.

Η Αγγλία βρίσκεται για ακόμα μια φορά στον τελικό του Euro και απέναντι στην Ισπανία, θέλει να κάνει ότι δεν πέτυχε το 2021 κόντρα στην Ιταλία. Να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Κάπως έτσι στην Αγγλία ζουν κι αναπνέουν γι' αυτό το παιχνίδι, το οποίο ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, όπως δήλωσε το... έχει βάλει στο μάτι εδώ και δύο χρόνια. Αφού όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου σε αυτό το διάστημα είχε ως στόχο να κατακτήσει αυτό το Euro.

Η αποκάλυψη του Γιαμάλ στη Marca: «Ο Εμπαπέ μου ζήτησε τη φανέλα μου μετά το τέλος του ημιτελικού ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία»
EURO 2024

10:21 - 13.07.2024

Η αποκάλυψη του Γιαμάλ στη Marca: «Ο Εμπαπέ μου ζήτησε τη φανέλα μου μετά το τέλος του ημιτελικού ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία»

Ο Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος γιορτάζει σήμερα (13/7) τα 17α γενέθλιά του παραχώρησε συνέντευξη στη Marca λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό του Euro 2024 και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ του ζήτησε τη φανέλα του μετά το φινάλε του ημιτελικού ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία.

«Από συναισθηματική άποψη θα ήταν αδύνατο για μένα να πάρω μία λογική απόφαση αυτή τη στιγμή επειδή ο μοναδικός μου στόχος για δύο χρόνια ήταν να κατακτήσω αυτό το τρόπαιο.

Την Κυριακή έχουμε μία παραμυθένια ευκαιρία για να πετύχουμε το στόχο που θέσαμε από τη στιγμή που αφήσαμε το Κατάρ», ήταν τα λόγια του 54χρονου αρχικά και συνέχισε.

«Οι τελευταίες έξι με οκτώ εβδομάδες ήταν πραγματικό roller coaster αλλά είμαι αποφασισμένος να καθοδηγήσω τους παίκτες μου με τον τρόπο που το έκανα τον τελευταίο μήνα.

Κάναμε το αγγλικό ποδόσφαιρο περισσότερο αξιόπιστο ως προς τον τρόπο που το βλέπει ο κόσμος όμως αν δεν το πάρουμε θα υπάρχουν πάντα ερωτήσεις στο εξωτερικό και στην πατρίδα για αυτό που συνέβη.

Θα πρέπει να διαχειριστούμε καλά τα συναισθήματά μας. Στο τέλος, αυτό που γνωρίζω είναι πως το αποτέλεσμα του τελικού με την Ισπανία θα καθορίσει και τον τρόπο που θα μας βλέπουν οι άλλοι», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.