Σαβίνιο: Ο 20χρονος «μάγος» που έκανε τον Καλαφιόρι να ζαλιστεί από τις ντρίμπλες του είναι το «Next Big Thing» της Σίτι

Ο Σαβίνιο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι - Φωτ. IMAGO

Σαβίνιο: Ο 20χρονος «μάγος» που έκανε τον Καλαφιόρι να ζαλιστεί από τις ντρίμπλες του είναι το «Next Big Thing» της Σίτι

Κώστας Τόπας 12:25 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 23.09.2024

Ο Σαβίνιο ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, βάζοντας σε μπελάδες την αντίπαλη άμυνα και πόσω μάλλον τον Ρικάρντο Καλαφιόρι.

Το μεγάλο ερώτημα με τον Σαβίνιο στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν πόσα αγωνιστικά λεπτά θα μπορούσε να έχει και σε ποια θέση θα μπορεί να αγωνίζεται. Πέντε αγωνιστικές αργότερα στην Premier League, το μεγάλο άγνωστο είναι πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Βραζιλιάνος.

Στη La Liga και ειδικά στη Χιρόνα, γνώριζαν πραγματικά το ανυπολόγιστο ταλέντο του Σαβίνιο. Ο άλλοτε προπονητής του, ο Μίτσελ είχε υποστηρίξει τότε ότι: «Δεν είχα δει ποτέ ένα ταλέντο με τα χαρακτηριστικά του Σαβίνιο». Τώρα, η Premier League και συγκεκριμένα ο Πεπ Γκουαρντιόλα το απολαμβάνουν από πρώτο χέρι.

Η εμφάνιση του Βραζιλιάνου κόντρα στην Άρσεναλ (2-2) ήταν συγκλονιστική. Ξεκίνησε από τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κι έβαλε σε μεγάλους μπελάδες τους παίκτες των «κανονιέρηδων» και πόσω μάλλον του Ρικάρντο Καλαφιόρι, ο οποίος κι αυτός κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου με το τρομερό γκολ που σημείωσε.

Ο Ιταλός υπέφερε πολύ από νωρίς και γρήγορα ήξερε ότι, κάθε φορά που τον αντιμετώπιζε ο Σαβίνιο, σίγουρα θα έπρεπε να κυνηγάει μια σκιά προς το στόχο του. Αυτή ήταν η πρόθεση του Γκουαρντιόλα, να δημιουργήσει καταστάσεις στον πρώην παίκτη της Χιρόνα για να επιβάλει τα μαγικά του κόντρα στον Καλαφιόρι.

Τουλάχιστον, αυτό φαινόταν να ζητάει όταν λίγα δευτερόλεπτα μετά το παιχνίδι ο αγώνας διακόπηκε επειδή ο Ρόδρι έπεσε στο έδαφος λόγω σύγκρουσης με τον Χάβερτς.

Επτά λεπτά αργότερα, άφησε το Καλαφιόρι «άγαλμα» με μία εντυπωσιακή ντρίμπλα και σέρβιρε ένα πραγματικό «δώρο» σε έναν Χάαλαντ που δεν μπορούσε να σπαταλήσει μια τέτοια ευκαιρία και κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Ράγια. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ρόδρι, ο Ιταλός ισοφάρισε με ένα απίστευτο γκολ, εκτός περιοχής. Αυτή ήταν η όμως και η τελευταία φορά που ο Καλαφιόρι μπόρεσε να χαμογελάσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, μιας και στη συνέχεια τα βρήκε ξανά σκούρα με τον Σαλβίνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται και στις δύο πλευρές της επίθεσης και την περασμένη σεζόν εντυπωσίασε, ως δανεικός, με τις εμφανίσεις του στην καταπληκτική Χιρόνα, αποτελώντας ένα από τα βασικά «όπλα» του Μίτσελ. Σε 41 εμφανίσεις στην Ισπανία μέτρησε 11 γκολ και 10 ασίστ. Το περασμένο καλοκαίρι, οι Πολίτες τον έκαναν δικό τους για τα επόμενα έξι έτη με 40 εκατομμύρια ευρώ (25 + 15 σε μπόνους) από την Τρουά.

Για την ιστορία, ο Σαβίνιο την Κυριακή (22/09) στο ντέρμπι με την Άρσεναλ κατέγραψε την τρίτη του ασίστ σε τέσσερα παιχνίδια στην Premier League. Και ο Πεπ Γκουαρντιόλα από την πλευρά του σίγουρα κάθεται στον πάγκο και τρίβει τα χέρια του με τα «μαγικά» του 20χρονου Βραζιλιάνου.