Η Σεβίλλη επιβράβευσε τον Μεντιλίμπαρ με νέο συμβόλαιο μέχρι το 2024

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Photo by Maja Hitij/Getty Images/Ideal Images

Η Σεβίλλη επιβράβευσε τον Μεντιλίμπαρ με νέο συμβόλαιο μέχρι το 2024

Κώστας Τσιακλής • 15:57 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 14.08.2024

Η Σεβίλλη ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μέχρι το 2024.

Η Σεβίλλη επιβράβευσε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά την κατάκτηση του Europa League και ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ισπανό προπονητή για ακόμα ένα χρόνο.

Ο Μεντιλίμπαρ ανέλαβε την ομάδα της Ανδαλουσίας τον Μάρτιο με πρώτο στόχο να κρατήσει τη Σεβίλλη στα «σαλόνια» της La Liga. Ο 62χρονος τεχνικός όχι μόνο το κατάφερε αυτό αλλά οδήγησε και το σύλλογο στην κατάκτηση του 7ου Europa League στην ιστορία του.

Μεντιλίμπαρ: Από την ανεργία στη δόξα με την Σεβίλλη μέσα σε δυόμισι μήνες (vids)
EUROPA LEAGUE

09:28 - 01.06.2023

Μεντιλίμπαρ: Από την ανεργία στη δόξα με την Σεβίλλη μέσα σε δυόμισι μήνες (vids)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανέλαβε τον Μάρτιο τα ηνία της Σεβίλλης με στόχο να την γλιτώσει από τον υποβιβασμό. Ο 62χρονος Βάσκος όχι μόνο πέτυχε τον στόχο του μέσα σε δυόμισι μήνες, αλλά οδήγησε τους Ανδαλουσιανούς στην κατάκτηση του Europa League!

Αυτά τα επιτεύγματα οδήγησαν τη διοίκηση της Σεβίλλης να ανανεώσει το συμβόλαιο του Μεντιλίμπαρ για ακόμα ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των Ανδαλουσιανών αναφέρει τα εξής:

«Ο αντιπρόεδρος της Σεβίλλης, Ι. Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο Καράσκο, ανακοίνωσε την Τρίτη στο «Deportes Cope Sevilla» ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της Σεβίλλης για μια ακόμη σεζόν.

Ο προπονητής, ο οποίος έφτασε στον σύλλογο στις 21 Μαρτίου με την απαιτητική αποστολή να κρατήσει την ομάδα στη LaLiga Santander, όχι μόνο πέτυχε τον στόχο του με κάποια διαφορά, αλλά κατάφερε επίσης να ξεπεράσει δύο γύρους νοκ άουτ του UEFA Europa League, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Γιουβέντους και κατέληξε να σηκώνει το 7ο Europa League του συλλόγου, πριν από λίγες μέρες στη Βουδαπέστη. Σε μόλις δυόμισι μήνες στη Νερβιόν, το ρεκόρ του γεννημένου στην Ζαλντιβάρ προπονητή είναι οκτώ νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος του Europa League ήταν και ο πρώτος στην καριέρα του. Στο παρελθόν είχε αναλάβει το πόστο του προπονητή στις Μπασκόνια, Αρέρα, Λανζαρότ, Εϊμπάρ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Βαγιαδολίδ, Οσασούνα, Λεβάντε και Αλαβές.

Ο Μεντιλίμπαρ είχε μιλήσει για το μέλλον του πριν τον αγώνα με τη Ρόμα, λέγοντας: «Δεν με ενδιαφέρει το μέλλον. Υπέγραψα για δυόμιση μήνες. Είμαι ήρεμος, ήρθα στη Σεβίλλη από την ανεργία. Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται στις 20 Ιουνίου, την προσεχή Κυριακή. Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι το επόμενο ματς. Μετά αυτό στο Ανοέτα και μετά θα δούμε τι συμβεί».