Η Ρεάλ με... μπροστάρη τον Ροντρίγκο έβαλε τέλος στις ελπίδες της Σεβίλλης για Ευρώπη

Ροντρίγκο

i

Photo by Fran Santiago/Getty Images

Η Ρεάλ με... μπροστάρη τον Ροντρίγκο έβαλε τέλος στις ελπίδες της Σεβίλλης για Ευρώπη

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:02 - 27.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 14.08.2024

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκο που σκόραρε δις, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με ανατροπή της Σεβίλλης (1-2) στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» και πλέον οι Ανδαλουσιάνοι έχουν ελπίδες για Ευρώπη μόνο αν κατακτήσουν το Europa League κόντρα στη Ρόμα.

Ξελάσπωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ροντρίγκο! Χάρη σε δύο γκολ του Βραζιλιάνου άσου, η Βασίλισσα παρότι βρέθηκε να χάνει, έφυγε νικηφόρα από την έδρα της Σεβίλλης (1-2) και εδραιώθηκε στη 2η θέση.

Συγκεκριμένα, οι Μαδριλένοι πλέον βρίσκονται στο +4 από την Ατλέτικο Μαδρίτης (που έχει όμως ένα ματς λιγότερο) και απ' ότι φαίνεται θα τερματίσουν στη 2η θέση, την οποία κινδύνεψαν να χάσουν από τη συμπολίτισσα τους. Από την άλλη πλευρά, οι Ανδαλουσιάνοι πλέον μόνο με θαύμα θα πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της La Liga και στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό του Europa League με τη Ρόμα.

Στα του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ από τα... αποδυτήρια, καθώς ο Ράφα Μιρ έκανε το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό. Και παρότι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, ο Ροντρίγκο με μία πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσια.

Στην επανάληψη οι «μερένχες» συνέχισαν να παίζουν πίσω από την μπάλα και να χτυπούν στην κόντρα και κάπως έτσι έφτασαν στην ανατροπή. Στο 69' ο Ροντρίγκο μετά από μια ωραία ατομική ενέργεια στο τρανζίσιον έκανε ένα εξαιρετικό πλασέ και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Η Σεβίλλη ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ακούνια στο 83ο λεπτό.

Σεβίλλη: Μπόνο, Ρεκίκ, Ακούνια, Μοντιέλ, Μπουένο, Γκουντέλι (80’ Μπαντέ), Ράκιτιτς (62’ Χορδάν), Χιλ (73’ Τόρες), Γκόμες (74’ Κορόνα), Λαμέλα (62’ Σούσο), Μιρ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Βάθκεθ (80’ Ρίντιγκερ), Μιλιτάο, Μεντί (65’ Άλβαρο Ροντρίγκεθ), Αλάμπα, Τσουαμενί, Κρόος, Μόντριτς, Βαλβέρδε (54’ Καμαβινγκά), Θεμπάγιος, Ροδρίγο (80’ Νάτσο).