Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Μπάλντοκ επέστρεψε στην Premier League με βραβείο 190 εκατ. ευρώ (vid)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

i

PrtScr

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Μπάλντοκ επέστρεψε στην Premier League με βραβείο 190 εκατ. ευρώ (vid)

Κώστας Τόπας 09:53 - 27.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:48 - 14.08.2024

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εξασφάλισε το εισιτήριό της για την Premier League την επόμενη σεζόν και πετυχαίνει τζακ ποτ χάρη σε αυτήν την επιστροφή στα σαλόνια στην πρώτη κατηγορία.

Μετά την Μπέρνλι, η δευτεραθλήτρια της Championship, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Τζορτζ Μπάλντοκ επικράτησε της Γουέστ Μπρομ με 2-0 και με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε την επιστροφή της στην Premier League, έπειτα από δύο χρόνια.

Υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας το 2021, ωστόσο η Σέφιλντ έχασε ελάχιστα την άμεση επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία την περασμένη σεζόν, χάνοντας στα πέναλτι από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στον ημιτελικό των play-off. Αλλά για δεύτερη σεζόν υπό τον προπονητή Πολ Χέκινγκμποτομ, ο σύλλογος της Βόρειας Αγγλίας ήταν εξαιρετικά συνεπής, μένοντας στις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα σε 33 από τους 43 αγώνες που έχει παίξει.

Αυτή η άνοδος εγγυάται στη Σέφιλντ έως και 192 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετα έσοδα τα επόμενα τρία χρόνια. Κάτι που αδιαμφισβήτητα  τους παρηγορεί για τον αποκλεισμό τους το περασμένο Σάββατο στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (3-0).