Επος: Ο ιδιοκτήτης της Σέφιλντ Γουένσντεϊ ζητάει από τους οπαδούς δύο εκατ. λίρες για να σώσουν την ομάδα

Ο πρόεδρος της Σέφιλντ Γουένσντεϊ

i

©sheffield-wednesday

Επος: Ο ιδιοκτήτης της Σέφιλντ Γουένσντεϊ ζητάει από τους οπαδούς δύο εκατ. λίρες για να σώσουν την ομάδα

Κώστας Τόπας 11:57 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 14.08.2024

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και γι' αυτό ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας, έχει ζητήσει από τους οπαδούς δύο εκατ. λίρες για να σώσουν τον σύλλογο από τα χρέη.

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα την πόλη του Σέφιλντ στην Αγγλία. Ιδρύθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1867 με το όνομα Γουένσντεϊ, και είναι μια από τις παλαιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο. Σήμερα αγωνίζεται στην Β' κατηγορία Αγγλίας, ούσα τελευταία στη βαθμολογία με μόλις έξι βαθμούς. 

Η πορεία της στη Championship δεν είναι αυτή που ενδεχομένως περίμεναν οι οπαδοί φέτος. Ωστόσο, σε αυτό σημαντικό ρόλο έχουν παίξει τα πολλά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγγλικός σύλλογος. Αυτό έχει αναγκάσει τον ιδιοκτήτη της Σέφιλντ Γουένσντεϊ να απευθύνει έκκληση στους οπαδούς να βάλουν χέρι βοηθείας.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Τσανσίρι ζήτησε από τους φιλάθλους να συγκεντρώσουν δύο εκατομμύρια λίρες για να σώσουν τον σύλλογο από εμπάργκο μεταγραφών και οικονομικές κυρώσεις. Σε συνέντευξή του στο «The Star», ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας επιβεβαίωσε ότι ένα ανεξόφλητο χρέος δεν έχει ακόμη πληρωθεί, καθώς τα ζητήματα ταμειακών ροών στην προσωπική του επιχειρηματική ζωή τον έχουν οδηγήσει σε αυτή την αδιέξοδο.

Ο Τσανσίρι προσπάθησε να πει στους οπαδούς που τον περιέγραψαν «μόνο ως θεματοφύλακα» ότι αυτή είναι η ευκαιρία τους να σώσουν την ομάδα τους. Έχει περιγράψει ότι ο σύλλογος θα επιστρέψει τα χρήματα όταν βελτιωθούν τα οικονομικά της ομάδας. Εάν αυτοί οι οπαδοί δεσμευτούν τα απαραίτητα κεφάλαια μόνο τότε, λέει, «έχουν το δικαίωμα» να ζητήσουν από τον Τσανσίρι να φύγει από τον σύλλογο.

«Αν 20.000 άνθρωποι δώσουν 100 λίρες, τότε είναι δύο εκατομμύρια λίρες και θα ήταν ξεκάθαρο. Ετσι μπορούμε να το τελειώσουμε. Αυτό θα κάλυπτε τα πάντα. Αυτό θα πρέπει να γίνει πριν από τις 10 Νοεμβρίου, εάν δεν θέλουν να περάσουν τις 30 ημέρες, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη φορά. Εάν φτάσουμε τις 30 ημέρες και το χρέος δεν έχει εξοφληθεί, τότε θα λάβουμε απαγόρευση για τρία παράθυρα. Το προσωπικό/οι παίκτες δεν έχουν πληρωθεί ακόμα», όπως παραδέχτηκε στην εφημερίδα Sheffield Star.

Sportal Monday Live: Άτλας στο ΣΕΦ ο Μήτογλου, νίκη - δήλωση της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ και το σόου Ποντένσε στην Κρήτη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!