Το τρολάρισμα των οπαδών της Σέλτικ στον διαιτητή - αρχηγό της αντιπολίτευσης στη Σκωτία
i

Σέλτικ fans/ Screenshot

Το τρολάρισμα των οπαδών της Σέλτικ στον διαιτητή - αρχηγό της αντιπολίτευσης στη Σκωτία

Πάνος Μαλακτάρης • 14:58 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 20.08.2024

Επικό τρολάρισμα των γνωστών για το οξυδερκές χιούμορ τους οπαδών της Σέλτικ κατά του Ντάγκλας Ρος, προέδρου του κόμματος των συντηρητικών της Σκωτίας

Πολλές φορές ακούμε πως το ποδόσφαιρο και η πολιτική δε μπλέκονται, ή δεν πρέπει να μπλέκονται. Ή πως αθλητές και οπαδοί δε θα πρέπει να κάνουν τοποθετήσεις με πολιτική χροιά, κάτι που ασφαλώς σηκώνει πολλή συζήτηση, ειδικά στις εποχές που ζούμε, όπου όλη η πληροφορία είναι διαθέσιμη μέσα από μερικά κλικ στους υπολογιστές και τα κινητά μας τηλέφωνα, και τα πάντα φιλτράρονται αλλά και κρίνονται ανάλογα. 

Σέλτικ: Ο Μπάρκας θα επιστρέψει το καλοκαίρι από την Ουτρέχτη
REST OF THE WORLD

13:07 - 13.02.2023

Σέλτικ: Ο Μπάρκας θα επιστρέψει το καλοκαίρι από την Ουτρέχτη

Αν και η Ουτρέχτη θα ήθελε να αποκτήσει τον Βασίλη Μπάρκα με κανονική μεταγραφή, δεν μπορεί να καλύψουν το κόστος πιθανής μεταγραφής και ο Έλληνας γκολκίπερ θα επιστρέψει στη Σέλτικ στο τέλος της σεζόν.

Στην όμορφη Σκωτία πάντως, μεγαλύτερη σύνδεση ποδοσφαίρου και πολιτικής από αυτό που συμβαίνει με τον κύριο Ντάγκλας Ρος, δε θα μπορούσε να υπάρξει. Και εξηγούμε: Ο Ντάγκλας Ρος λοιπόν είναι ο αρχηγός του κόμματος των συντηρητικών (torries) στη χώρα του. Παράλληλα ωστόσο, είναι και επαγγελματίας διαιτητής. Ξεκινώντας το λοιπόν περισσότερο ως χόμπι, έχει φτάσει να διευθύνει παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο. Η ενασχόλησή του με την πολιτική δεν εμπίπτει σε κάποιο νόμο που να του το απαγορεύει, έτσι γίναμε μάρτυρες ενός απίστευτου σκηνικού πριν 10 μέρες (στις 11 Φεβρουαρίου). 

Η Σέλτικ αντιμετώπιζε για το θεσμό του κυπέλλου τη Σεντ Μίρεν στο γήπεδό της, το Σέλτικ Παρκ, ματς στο οποίο ο κύριος Ρος ορίστηκε ως διαιτητής γραμμής (linesman). Γνωστοί για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις οι οπαδοί των πράσινων, (σ.σ. κάθε άλλο παρά συντηρητικοί) έκαναν το εξής επικό: Όταν σε κάποια φάση  χρειάστηκε να γίνει χρήση του VAR, κατά τη διάρκεια της διακοπής σήκωσαν ένα πανό που είχαν ετοιμάσει και το οποίο έγραφε: «Απόφαση VAR: O Ντάγκλας Ρος είναι μαλά**ς», προκαλώντας μεγάλη θυμηδία στους παριστάμενους σχεδόν 38.000 θεατές αλλά και σε πλήθος τηλεθεατών. 

Ο ίδιος ο κύριος Ρος δήλωσε -πολιτικός γαρ- πως το είδε το πανό αλλά δεν επηρέασε την απόδοσή του στο παιχνίδι, ενώ εμείς δεν μπορέσαμε όσο και αν προσπαθήσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό του να φανταστούμε ένα αντίστοιχο περιστατικό στα ελληνικά γήπεδα. Αμέτρητα τα σενάρια, ατελείωτος ο χαβαλές που θα ακολουθούσε!