Σερί νικών θέλει να χτίσει η ΑΕΚ απέναντι στον πάντα επικίνδυνο Αστέρα
i

© PrtScr

Σερί νικών θέλει να χτίσει η ΑΕΚ απέναντι στον πάντα επικίνδυνο Αστέρα

Γιάννης Λιβανός • 10:20 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 14.08.2024

H ΑΕΚ φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης το απόγευμα της Κυριακής (04/02, 17:30) στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης το απόγευμα (04/02, 17:30, Cosmote Sport 1), σ' ένα ματς που η «Ένωση» θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες και οι Αρκάδες απ' την άλλη θέλουν να βάλουν δύσκολα στους «κίτρινους» και να  κάνουν τη «ζημιά».

Η «Ένωση» θέλει να διευρύνει το νικηφόρο της σερί στο πρωτάθλημα και ελπίζει σε βαθμολογική απώλεια του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, αφού την επόμενη Κυριακή (11/02) πάει στην Τούμπα για το ντέρμπι κορυφής. Απ' την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης επιθυμώντας να εδραιώσει τη θέση του στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα στην «Οpap Arena».

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε αρκετά εύκολα τον ΟΦΗ με 3-0, με τον Πόνσε να είναι ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, με τα δύο γκολ που σημείωσε. Η ΑΕΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Stoiximan Super League με 45 βαθμούς και είναι στο κατόπι του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ, που παίζει αργότερα στο Περιστέρι. Από την άλλη ο Αστέρας προέρχεται από την εντός έδρας νίκη απέναντι στον Ατρόμητο την περασμένη Κυριακή με 3-1 και φιγουράρει στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς. Οι Αρκάδες θα επιδιώξουν να πάρουν το καλύτερο δυνατό από το σημερινό παιχνίδι, στην προσπάθεια που κάνουν να εδραιωθούν στις θέσεις που οδηγούν στα play-off.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν έβγαλε αποστολή για το ματς με τον Αστέρα, ωστόσο είναι δεδομένη η παρουσία του Κροάτη νεοαποκτηθέντα Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, που μένει να φανεί αν θα κάνει και το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Απόντες από το εν λόγω ματς με τους Αρκάδες είναι σίγουρα ο τραυματίας Σιμάνσκι, οι τιμωρημένοι Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς και οι διεθνείς Χατζισαφί και Ζίνι.

Οι Αρκάδες απ' την άλλη ανακοίνωσαν κανονικά αποστολή, με τον Μίλαν Ράσταβατς να μην υπολογίζει σε δύο πολύ βασικούς παίκτες. Συγκεκριμένα εκτός είναι ο αρχηγός Νίκος Παπαδόπουλος καθώς και ο Χουάν Μουνάφο.

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης: Γραμματικάκης, Κακαδιάρης, Τσιφτσής, Χουχούμης, Καστάνιο, Λύρατζης, Αλβαρες, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Γκος, Γιαμπλόνσκι, Βαλιέντε, Μπαρτόλο, Σουρλής, Σίτο, Αλάγκμπε, Ζουγλής, Μιριτέλο, Ρεγκίς, Μάντζης, Καλτσάς.

Οι πιθανές εντεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος – Άμραμπατ, Πινέδα, Μάνταλος, Ελίασον – Πόνσε, Αραούχο.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης – Λύρατζης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης – Γιαμπλόνσκι, Γκος – Καλτσάς, Μπαρτόλο, Κρέσπι - Μιριτέλο.