Τρόμος στη Γένοβα: 38 τραυματίες οπαδοί και αστυνομικοί μετά το Τζένοα - Σαμπντόρια (vids)
i

PrtScr

Τρόμος στη Γένοβα: 38 τραυματίες οπαδοί και αστυνομικοί μετά το Τζένοα - Σαμπντόρια (vids)

Κώστας Τόπας 14:39 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:44 - 26.09.2024

Νύχτα τρόμου έζησαν στη Γένοβα οπαδοί των Τζένοα και Σαμπντόρια αλλά και η ιταλική αστυνομία, μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν.

Ένα πολυαναμενόμενο τοπικό ντέρμπι μεταξύ της Τζένοα και της Σαμπντόρια στον δεύτερο γύρο του Coppa Italia οδήγησε σε βίαιες σκηνές στους δρόμους γύρω από το «Στάδιο Λουίτζι Φεράρις» το βράδυ της Τετάρτης (25/09).

Οι δύο ομάδες δεν είχαν συναντηθεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια πριν από το βράδυ της Τετάρτης (25/09), και η ένταση μεταξύ των αντίπαλων οπαδών είχε δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με ενημερώσεις από το «Calciomercato.com», οι δυσάρεστες σκηνές ξεκίνησαν όταν οι οπαδοί της Τζένοα αποκάλυψαν μια σειρά από πανό που είχαν κλαπεί από τους ultras της Σαμπντόρια τους τελευταίους μήνες. 

Περίπου 400 αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, αλλά η βία συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης (26/09). Ένας αστυνομικός έχει νοσηλευτεί ως αποτέλεσμα των επεισοδίων, ενώ τουλάχιστον άλλοι 38 έχουν τραυματιστεί. Συνολικά εννέα άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο λόγω των τραυμάτων τους. 

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης έγιναν ακόμη οκτώ συλλήψεις. Τιμωρίες ενδέχεται να υπάρξουν και για τις ομάδες. Τιμωρίες σε ό,τι αφορά τις εκδρομές, τα εκτός έδρας παιχνίδια, αφού είχε υπάρξει σχετική προειδοποίηση από τις τοπικές Αρχές. Ηδη από προηγούμενες σεζόν, υπάρχουν 144 τιμωρημένοι οπαδοί των «μπλουτσερκιάτι» και των «ροσομπλού», αριθμός που θα αυξηθεί τώρα και μάλιστα κατά πολύ.

Η Σαμπντόρια προκρίθηκε στη φάση των 16 του Coppa Italia μετά από την ισοπαλία 1-1 στην κανονική διάρκεια, νικώντας τελικά τη Τζένοα στην διαδικασία των πέναλτι, με 6-5.