Χάος στη Serie A: Η Λάτσιο απαιτεί την κατάργηση του VAR

Γιουβέντους - Λάτσιο - Φωτ. IMAGO

Χάος στη Serie A: Η Λάτσιο απαιτεί την κατάργηση του VAR

Κώστας Τόπας 08:40 - 21.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:40 - 21.10.2024

Εντονα είναι τα παράπονα της Λάτσιο του Χρήστου Μανδά για τα όσα συνέβησαν κόντρα στη Γιουβέντους, με τους «λατσιάλι» να ζητάνε την κατάργηση του VAR.

Ο Άντζελο Φαμπιάνο, αθλητικός διευθυντής της Λάτσιο, ζήτησε μετά τον αγώνα με τη Γιουβέντους την κατάργηση του VAR, μετά από τη φάση που οι «μπιανκονέρι» κατάφεραν να βρουν δίχτυα και στο τέλος να πάρουν τη νίκη με 1-0.

Συγκεκριμένα, από νωρίς στο παιχνίδι, η ομάδα του Χρήστου Μανδά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού στο 24' ο Καλούλου με φοβερή κούρσα κέρδισε την κόκκινη του Ρομανιόλι (μετά και από check στο VAR) που τον γκρέμισε ως τελευταίος παίκτης.

Μια ενέργεια που εξόργισε πολύ τη Λάτσιο, η οποία ζήτησε την κατάργηση του VAR μετά το ματς.

«Θα ήθελα να μάθω σε τι χρησιμεύει αυτό το VAR. Ας κάνουμε μια αίτηση για την κατάργησή του γιατί κάνει ανυπολόγιστη ζημιά αυτή τη σεζόν, όχι μόνο στη Λάτσιο», είπε ο Φαμπιάνι στα μικρόφωνα του Sky Sport Italia.

«Ο Ντάγκλας Λουίζ, λίγο πριν το γκολ, γρονθοκόπησε τον Πάτρικ, αλλά το VAR δεν επενέβη και οι εικόνες είναι εκεί. Ο ίδιος ο Ντάγκλας κάνει ένα σκληρό τάκλιν στον Ροβέλα και πάλι δεν επεμβαίνει. Το κάνει όμως στο επεισόδιο της αποβολής του Ρομανιόλι όπου ο διαιτητής τον είχε δει καθαρά από το γήπεδο» διαμαρτυρήθηκε ο αθλητικός διευθυντής.

«Ο Φαμπιάνι απάλλαξε τον διαιτητή του γηπέδου από κάθε ευθύνη γιατί θεώρησε ότι ήταν δύσκολο να το δεις με την μπάλα να παίζει. Το θέμα του Ντάγκλας είναι μια γροθιά, είναι βίαιη συμπεριφορά, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τιμωρείται. Νιώθουμε διστακτικοί. Ο διαιτητής σε αυτήν την περίσταση δεν έχει καμία σχέση με αυτό, έκανε ένα υπέροχο παιχνίδι. Είναι στην αίθουσα VAR όπου πρέπει να μου εξηγήσει τι εκτιμούν γιατί δεν τιμωρείται ο Ντάγκλας;» επεσήμανε.

Αλλά ζήτησε κύρωση για τους διαιτητές του VAR«Αν κάνω λάθος σε μια μεταγραφική αγορά, ο πρόεδρός μου θα με διώξει. Τότε θα πρέπει να επιβάλουν κυρώσεις σε αυτούς τους κυρίους που αποφασίζουν από εκεί. Θα πρέπει να πάρουν δύο μήνες άδεια».

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη συνεχόμενη αγωνιστική που το VAR και οι διαιτητικές αποφάσεις πρωταγωνιστούν στην Ιταλία. Πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, τόσο η Ρόμα όσο και η Μίλαν διαμαρτυρήθηκαν για τις διαιτητικές ενέργειες.

Ο προπονητής της Μίλαν, Πορτογάλος Πάουλο Φονσέκα, περιέγραψε έναν αγώνα με τη Φιορεντίνα στον οποίο δόθηκαν τρία πέναλτι ως «τσίρκο»: «Οποιαδήποτε επαφή στην περιοχή είναι πλέον πέναλτι», είπε.