Η Μίλαν ισοπέδωσε με πεντάρα την Κάλιαρι

Η Μίλαν ισοπέδωσε με πεντάρα την Κάλιαρι

Sportal newsroom 23:44 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:40 - 29.05.2024

Η Μίλαν διέλυσε με 5-1 την Κάλιαρι για την 36η αγωνιστική της Serie A. Στον πάγκο ο Χατζηδιάκος.

Η Μίλαν είχε κέφια και για την 36η αγωνιστική συνέτριψε 5-1 την Κάλιαρι, η οποία δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της.

Οι «ροσονέρι» άνοιξαν το σκορ στο 35’ με τον Μπενασέρ. Στο 59’ ο Πούλισικ από ασίστ του Λεάο πέτυχε το 2-0 και στο 63’ η Κάλιαρι μείωσε με τον Ναντέζ.

Η Μίλαν, ωστόσο, συνέχισε να είναι επιθετική και στο 74’ με τον Ρέιντερς έφτασε στο 3-1. Το 4-1 έγραψε ο Λεάο στο 83’ και το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Πούλισικ στο 87’. Για την Κάλιαρι, ο διεθνής στόπερ Παντελής Χατζηδιάκος έμεινε στον πάγκο.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε και τυπικά το ποδοσφαιρικό θαύμα της Μπολόνια. Η σπουδαία ομάδα που δημιούργησε ο Τιάγκο Μότα νίκησε για την 36η αγωνιστική της Serie A με 2-0 στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» την πρωταθλήτρια Νάπολι και τη νέα σεζόν θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League!

Η Μπολόνια με αυτή τη νίκη προσπέρασε και τη Γιουβέντους και είναι πλέον τρίτη στο +7 από την πέμπτη θέση δύο στροφές πριν το φινάλε. Η Ιταλία, βέβαια, θα βγάλει και πέμπτη ομάδα στη διοργάνωση, ενώ η Αταλάντα είναι στο κόλπο για να πάρει θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μέσω του Europa League, εφόσον το κατακτήσει στον τελικό κόντρα στη Λεβερκούζεν.

Οπότε η Μπολόνια ουσιαστικά δεν κινδύνευε να χάσει το εισιτήριο για το όνειρο του Champions League, αλλά στην έδρα της πρωταθλήτριας έδειξε τη δυναμική της.

Ο Εντόι με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 9’ και στο 12’ ο Πος επίσης με κεφαλιά στη μικρή περιοχή σημείωσε το 2-0 για τη Μπολόνια, η οποία μπήκε φουριόζα στο ματς.

Στο 22’ ο Πολιτάνο δεν κατάφερε να μειώσει από την άσπρη βούλα και το 0-2 διατηρήθηκε έως το φινάλε. Μ’ αυτή την ήττα, όμως, οι πρωταθλητές κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 36ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 37ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ SERIE A