Η Τορίνο έκανε περίπατο με τη Μίλαν κι ελπίζει για έξοδο στην Ευρώπη!

Η Τορίνο έκανε περίπατο με τη Μίλαν κι ελπίζει για έξοδο στην Ευρώπη!

Sportal newsroom 23:47 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 29.05.2024

Η Τορίνο νίκησε 3-1 τη Μίλαν και ονειρεύεται συμμετοχή στο Europa Conference League.

Η Τορίνο έπαιζε τα ρέστα της για έξοδο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Europa Conference League.

Νίκησε εντός έδρας με 3-1 την αδιάφορη βαθμολογικά Μίλαν, για την 37η αγωνιστική της Serie A, προσπέρασε τη Νάπολι κι ελπίζει υπό προϋποθέσεις να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αρκεί αν πάρει η Φιορεντίνα τον τίτλο κόντρα στον Ολυμπιακό, να μην τερματίσει όγδοη, διότι σ’ αυτή την περίπτωση η Ιταλία δεν θα βγάλει ομάδα στο Europa Conference League τη νέα σεζόν. Τώρα η Τορίνο με ματς περισσότερο από τους «βιόλα» είναι στο -1.

Σε κάθε περίπτωση, η γκρανάτα απόψε έκανε το χρέος της. Ο Ζαπάτα στο 26’ άνοιξε το σκορ και στο 40’ ο Ίλιτς έγραψε το 2-0. Το 3-0 διαμόρφωσε με ένα σουτ «οβίδα» ο Ροντρίγκες και η Μίλαν απλά μείωσε στο 55’ με πέναλτι του Μπενασέρ.

Νωρίτερα, την έξοδό της στο Champions League της περιόδου 2024-2025 εξασφάλισε και μαθηματικά η Αταλάντα.

Η ομάδα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι νίκησε με 2-0 τη Λέτσε στο «Βία ντελ Μάρε» κι έχοντας παιχνίδι λιγότερο (με την Φιορεντίνα στις 2 Ιουνίου) ξέφυγε στο +6 από την 6η Ρόμα, η οποία αύριο Κυριακή θα υποδεχθεί τη Τζένοα.

Ακόμα κι οι «Ρωμαίοι», όμως, κάνουν δύο νίκες και η Αταλάντα δύο ήττες, στην ισοβαθμία η δεύτερη υπερτερεί. Οπότε μετά τη νίκη επί της Λέτσε θα είναι η 5η ομάδα η οποία θα βγει στο Champions League, αφού η Ιταλία παίρνει κι άλλο εισιτήριο και θα έχει κι έκτη ομάδα στη διοργάνωση, αν η ομάδα του Μπέργκαμο πάρει το Europa League κόντρα στη Λεβερκούζεν.

«Οπαδοί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού αγοράζουν εισιτήρια για να στηρίξουν τη Φιορεντίνα»
CONFERENCE LEAGUE

20:12 - 17.05.2024

«Οπαδοί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού αγοράζουν εισιτήρια για να στηρίξουν τη Φιορεντίνα»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν κάποιες φήμες, οι οποίες κάνουν λόγο για προσπάθεια των φίλων του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ να... στηρίξουν τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League.

Στο 48’ ο Ντε Κετελάρε άνοιξε το σκορ και ο Σκαμάκα στο 53’ έγραψε το 2-0. Στη συνέχεια οι «μπεργκαμάσκι» έριξαν το ρυθμό τους και προτίμησαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, αφού έχουν μπροστά τους έχουν το μεγάλο τελικό του Europa League, το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης (22/5) στο Δουβλίνο, με αντίπαλο την αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις (51 ματς) και πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερ Λεβερκούζεν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 37ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 38ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ